'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinde ödüller sahiplerini buldu

Genç Memur-Sen’in düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinde ödüller sahiplerini buldu
'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinde ödüller sahiplerini buldu
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Genç Memur-Sen’in düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ankara Millî Eğitim Müdürü Veda Bardakcı, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, projeye dahil olan öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bilgi özgürleştirir

Törende konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, projenin önemine dikkat çekerek “Bilgi, emektir, duruştur; insanı özgürleştirir, olup bitenlere karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak, toplumları ve insanlığı dönüştürür. Bildiğiniz zaman tarihe bile yön verebilirsiniz. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi, tıpkı Aliya gibi…” dedi.

Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin Aliya gibi bilgeleri, Fatih gibi çağ açıp çağ kapatan liderleri yetiştirmeyi amaçladığını ifade eden Yalçın, projeye dahil olan gençlere seslenerek, “Sizler, bizim için umutsunuz. Kendi medeniyet tarihimizden hareketle kurulacak yeni medeniyet hamlemizin fatihlerisiniz. Eğer siz hem şahsi hayatınızda hem de medeniyet çabamızda başarılı olmak istiyorsanız, bıkmadan usanmadan bilmek uğraşı vermelisiniz” şeklinde konuştu.

Gençlerin Türkiye’nin umudu olduğunu dile getiren Yalçın, “Hem manevi ilimlerde hem de maddi ilimlerde bir adım önde olun. Türkiye’nin medeniyet davası için öncü olacak nesiller sizin içinizden çıkacak, inanın. Ümmetin toparlanışı için, mazlum insanlığa el uzatmak için bir ayağınızı bu coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla dünyaya dolaşın. Eğer bunu becerebilirsek, bugün zor görünen şeyin yarın çok kolay olacağını da görürsünüz. Şimdiye kadar, bilinçli ve öncü faaliyetleriyle bizi gururlandıran Genç Memur-Senimizin yeni projesinin başarıya ulaşmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ve yönetim kurulu başta olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Beyhan: Genç Memur-Sen bir okuldur

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen’in gençleri geleceğe hazırlayan bir okul olduğunu kaydederek, “Genç Memur-Sen bir okuldur. Bu okulun çok özel öğrencileri, öğretmenleri vardır. Bu mektep bizleri kendi ruhumuza kavuşturan, her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu hatırlatan, temiz yürekler yetiştiren, her ferdimizi milletimizin tarihi ile buluşturan bir mekteptir” diye konuştu.

Projenin gençlere çok büyük katkıları olacağını vurgulayan Beyhan, şöyle devam etti: “Gençlerimize rol model olacak, örnek olacak, değerler kazandıracak, fikir dünyasını zenginleştirecek, irade ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, kalemini ve kelamını güçlendirecek, muallim ve talebe bağını güçlendirecek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje insanlık için hayırlı bir projedir. Bu projede hakkını vererek yer alan kardeşlerimiz göreceklerdir ki, büyük bir birikime sahip olmuşlardır.”

Beyhan, projeye dahil olan öğretmen, öğrenci ve öğrencilere destek olan ailelere teşekkür ederek, dereceye girenleri tebrik etti.

Erdem: Bilgiyi esas alan Genç Memur-Sen’i kutluyorum

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, bu anlamlı projesinden dolayı Genç Memur-Sen’e teşekkür etti. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olduğunu ifade eden Erdem, bilgiyi esas alan her eylemin, her projenin önemli olduğunu vurgulayarak, dereceye giren öğrencileri tebrik etti, projenin büyüyerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Dereceye girenler ödüllendirildi

Konuşmaların ardından, dereceye giren genç yazarlara ödülleri takdim edildi. Üç kategoride birincilik ödülleri Tuğba Altıparmak, Vildan Tınmaz ve Feyza Ebrar Acar’a verildi.

Proje kapsamında katılımcıların seçilen kitapları okuması, kitaplarla ilgili kompozisyon yazması gerekiyor. 10 kişilik öğrenci gruplarına ise bir öğretmen rehberlik ediyor. Projenin pilot aşamasındaki öğrencileri ilk olarak Aliya İzzetbegoviç, Malcolm X ve Hasan El Benna’nın hayatının anlatıldığı kitapları okudular.

26 May 2017 - 23:42 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.