"Bize en büyük zararı Fransa verdi!"

Mahir Ünal “Bize turizmde en büyük zararı Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ‘Türkiye-Rusya arasında savaş çıkabilir’ açıklaması verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kültürel Kalkınma Paketi'nin detaylarını ve turizmde son dönemde yaşanan düşüşün nedenlerini anlattı. Özellikle şehirlerde kültür merkezleri konusunda özel çalışmalar yapacaklarını müjdeleyen Ünal Ankara'nın kalbinde, içerisinde kütüphanenin, müzenin, sanat galerilerinin, sanat atölyelerinin, tiyatro salonlarının ve kongre merkezlerinin olduğu büyük bir Anadolu Kültür Külliyesi açmayı düşündüklerini anlattı.

ŞEHİRLERİ YENİDEN ELE ALIYORUZ

Şehirlerdeki kentsel ve tarihi sit alanların yoğun olduğu bölgeleri yeni bir anlayışla ele alacaklarını anlatan Ünal "Şehrin kültür sanat etkinliklerini ve kimliğini inşa eden, şehrin mimari dokusunun buralarda muhafaza edilmesini sağlayarak cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” diye konuştu.

ORTAOKULDA DERS OLACAK

Ünal ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalayacaklarını ve ortaoğretime şehir dersleri koyacaklarını ifade etti. Ünal ayrıca İstanbul ve Ankara'ya iki büyük opera salonu yapacaklarını ve Göbeklitepe'nin tanıtımı ile kazı çalışmaları için ödeneklerin arttığını müjdeledi.

SAVAŞ ÇIKABİLİR DEDİ

Turizmdeki en büyük zararın Rusya'yla yaşanan gerilimden veya terör saldırılarından kaynaklanmadığını söyleyen Ünal “Bize turizmde en büyük zararı ne verdi söyleyeyim. Hiç kimse bunu fark etmedi ama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 'Türkiye-Rusya arasında savaş çıkabilir' diye bir açıklama yaptı. Bu bize turizmimize çok fazla zarar verdi" değerlendirmesinde bulundu.

REZERVASYONLAR DÜŞTÜ

Tam turistlerin rezervasyon döneminde bir devlet başkanının böyle bir açıklama yaptığına dikkat çeken Ünal "Siz böyle bir durumda olsanız, önünüzdeki 6 aya dönük o ülkeye rezervasyon yaptırır mısınız, yaptırmazsınız. Dolayısıyla Hollande'ın bu açıklamasıyla birlikte bizim rezervasyonlarımızda keskin bir düşüş yaşandı" dedi.

28 Nis 2016 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.