-

Bu halinden eser kalmadı

Bu halinden eser kalmadı

mask

Bu halinden eser kalmadı

12 yaşındaki Hintli çocuğun halini görenler şaşkınlık içinde kaldı. Başı normal insanlarınkine göre neredeyse 180 derece ters şekilde doğan Mahendra Ahirwar zorlu bir hayat yaşadı.
2/31
mask
Hindistan'ın Madhya Pradesh kentinde yaşayan Mahendra'yı iyileştirmek isteyen ailesi çaresiz kalmıştı ama şimdilerde bambaşka bir hayat sürüyor.
3/31
mask
Ameliyat sonrası bakın nasıl değişti...
12/31
mask
Anne Sumitra (35) ve baba Mukesh (40), oğullarını şimdiye kadar 50'den fazla doktora götürdüklerini ancak hiçbirinin teşhis koyamadığını söyledi.
13/31
mask
Başı bedenine adeta asılı duran Mahendra günlük yaşamını devam ettirebilmek için çok zorluklar çektiğini, tuvalete gidebilmek için bile yardıma ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
14/31
mask
Anne Sumitra, "Eşimle beraber işçi olarak çalışıyoruz. Hayatın bütün zorluklarına karşı direnebiliyoruz. Ama oğlumuzun bu hali bizi perişen ediyor. Bu halini görmek çok yıkıcı oluyor. Hiçbir şey yapamıyor. Bütün gün bir köşede oturuyor, yaşamıyor gibi. Bebekken çok rahat taşıyordum ama artık çok büyüdü, onu taşıyamıyorum. Şimdiye kadar 50'den fazla doktora götürdük ama hiçbiri bize net bir yanıt vermedi. Eğer doktorlar onu iyileştiremezse Tanrı onu alsın daha iyi" dedi.
15/31
mask
Oğlunu tedavi edebilmek için akraba ve arkadaşlarından borç para toplayan baba Mukesh, "Doğum öncesi bir doktora gitmeye veya ultrason çekmeye gerek görmedik çünkü bütün çocuklarım normal doğdu, onlarda herhangi bir hastalık söz konusu değildi. Mahendra da diğer kardeşleri gibi evde doğdu. Altı aylıkken kafası aşağıya doğru asılmaya başladı. İlk başlarda zayıf olduğunu, biraz beslenirse düzeleceğini düşündük.
16/31
mask
Ancak üç yaşına kadar yine başı doğrulmadı ve biz de korkmaya başladık. O zaman doktora götürdük. Onlarca doktora götürdük hiçbir olumlu yanıt almadık. Biz de umudumuzu kestik ve oğlumuza çok iyi bir hayat yaşaması için elimizden geleni yapmaya başladık" dedi.
17/31
mask
Mahendra'yı muayene eden Dr. Shashidhar Tatavarthy, çocukta çok nadir görülen bir kas bozukluğu olduğunu, daha net bir açıklama için genel bir sağlık taramasından geçmesi gerektiğini söyledi.
18/31
mask
Brezilya'nın Monte Santo kentinde yaşayan ve şimdilerde 37 yaşında olan Claudio Vieira de Oliveira doğduğunda, doktorlar ailesine onun için hiçbir umut olmadığını ve çocuklarını ölüme terk etmelerini söylemişti...
19/31
mask
Ancak oldukça nadir görülen bir eklem bozulması nedeniyle boynu ters bir şekilde doğan Oliveira...
20/31
mask
Doktorların bu sözlerini boşa çıkarıp muhasebeci ve kalabalıklara ilham veren bir konuşmacı oldu.

11 Eki 2016 - 11:25 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.