Bürokraside 2019 tırpanı

Kabinedeki revizyonun ardından değişim sürecinin şimdi devlet bürokrasisinde devam edeceği belirtiliyor.

Kabinedeki revizyonun ardından değişim sürecinin şimdi devlet bürokrasisinde devam edeceği belirtiliyor.

ÇETİNER ÇETİN ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından siyasetteki ‘alan’ boşluğu hızla kapatılmaya çalışılırken, hükûmet kulislerinde önümüzdeki haftadan itibaren hızlı bir şekilde bürokraside de değişim sürecinin başlayacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Bakanlar Kurulunda değişime giden hükûmet, 2019 yerel ve genel seçimleri için şimdiden uzun vadeli ve muhtemel bölgesel kriz senaryolarını dikkate alan iki yol haritası belirledi. Uzun vadeli yol haritası şartların şuan ki hali ile devam etmesini öngörüyor. 2019’da seçimlerin normal zamanında yapılmasını öngören yol haritasında, sistem içindeki eksiklerin giderilmesi, FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadele ile ekonomik göstergelerin iyileştirilmesi hedefleniyor. Diğer yol haritası ise bölgesel konjonktür ve uluslararası krizleri öncelikli olarak ele alıyor. Körfez, Suriye ve Irak’ta işlerin yolunda gitmediğine vurgu yapılan yol haritasında muhtemel siyasi, ekonomik, bölgesel tüm riskler ve etkileri belirlenmeye çalışıldı.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede partide ve devlet içinde güçlü bir değişimin sürecinin sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz hafta kabinede önemli bir revizyon gerçekleşirken, değişim sürecinin şimdi devlet bürokrasisinde devam edeceği belirtiliyor. Ankara kulislerinde, kurumların merkez teşkilatları dâhil taşra teşkilatlarına kadar uzanan ciddi bir değişimin olacağı konuşuluyor. Hali hazırda Ankara’daki değişimin, ilk aşamada 3 müsteşar, 11 müsteşar yardımcısı, 19 genel müdürlük makamında olması bekleniyor. 15 Temmuz sonrası kurumlar içinde üst kademede FETÖ ile mücadelede etkin temizlik yapıldığı için görev değişimi yapılması beklenen şahısların yerine yeni süreçte siyasi otoritenin politikalarını ve talimatlarını sahada etkin uygulamada isimlerin atanması planlanıyor. Değişimin Kasım ayına kadar devam etmesi bekleniyor.

FETÖ İLE ETKİN MÜCADELE

Değişim süreci taşra teşkilatlarında da devam edecek. Taşrada halkla bütünleşik, FETÖ ile mücadelede etkin rol oynayacak isimler tercih edilecek. Taşra teşkilatlarında atanacak bürokratlarda da liyakat, devlete sadakat, halkla kaynaşma kriter olacak. Taşradaki bürokratlar klasik devlet mantığında olduğu gibi direkt merkezden aldığı talimatları yerine getiren değil, valilik ve belediyelerle devamlı entegre ve devletin gerçek yüzü olarak sahada işlerlik kazandırılacak. Ataması beklenen isimlerin tamamı MİT tarafından detaylı FETÖ incelemesi sonrasından göreve başlayabilecek. Genel başkanlıktan sonra il ve ilçe teşkilatlarında da değişim süreci devam ediyor.

Türkiye

23 Tem 2017 - 16:24 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.