Bylock'ta 5 İlyas Kaya var, bu yüzden Bakan'ın eşi sanıldı

İsmail Küçükkaya'nın Bakan Kaya ve eşi ile ilgili ByLock iddiasını inceleyen Emniyet birimleri, Küçükkaya'nın bir isim benzerliğinden yararlanmaya çalıştığını belirledi

Sabah Gazetesi'nin yaptığı habere göre, Fox TV sözcüsü İsmail Küçükkaya'nın "Çalar Saat" programında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ile ilgili olarak ortaya attığı ByLock iddiasının 'isim benzerliğine' dayandığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü detaylı inceleme ile iftiranın bir isim benzerliğinden yola çıkarak oluşturulduğunu ortaya koydu.

5 'İlyas Kaya' daha var

ByLock iddiasını öne süren İsmail Küçükaya'ya Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevapta, "81 il Emniyet Müdürlüklerimize gönderilen ByLock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır" denilmişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddiaların gerçekdışı olduğunu, yalan yanlış bilgilerle toplumu yanıltmayı amaçladığını belirten Emniyet Genel Müdürdüğü, bir yandan da olayın çıkış noktasını araştırdı.

Emniyet birimleri ByLock listelerinde detaylı inceleme yürüttü. Listelerde Bakan Kaya'nın eşi İlyas Kaya ile aynı isimde 5 kişi daha bulunduğunu saptadı. Bu isimlerden birinin eşinin de adı Fatma Kaya olarak kayıtlarda yer alıyordu. İsim benzerliğini fırsat bilen Küçükkaya da hemen harekete geçerek Bakan Kaya ve eşi hakkında ByLock iddiasını ortaya attı.

T.C. Kimlik Numarası esas

Emniyet yetkilileri, ByLock listelerinde yapılan sorgulamalarda yanlış değerlendirmelere yol açmamak için T.C. kimlik numarası üzerinden çalışma yapıldığına da dikkat çekti.

20 Eki 2017 - 15:59 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.