Çağrıyı Erdoğan yaptı! Müjdeyi Bakan verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredisinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için çalışma yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredilerinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi. BDDK’nın hem bankalar hem de Merkez Bankası ile görüştüğünü söyleyen Canikli, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut kredisi ve tüketici kredilerinde gelinen son aşamayı anlattı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yapacağı görüşmelerden çıkacak sonuçlara göre faizde düşüşü sağlayacak adımların atılacağını vurgulayan Canikli, “Bunu Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Piyasa mekanizması içinde bankacılık sistemini zora sokmadan yapacağız. İnşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz. Düşmesi için her şeyi yapacağız” dedi.

TAKSİT SAYISININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞMA

Hürriyet'e konuşan Canikli, inşaat sektörünün lokomotif sektörlerden birisi olduğunu belirterek, “Ekonominin bütün alanlarını zincirleme olumlu etkiliyor, büyüme ve istihdam üzerinde olumlu etkisi var” diye konuştu. Tüketici kredilerinde taksit sayısının da artırılması yönünde çalışma yaptıklarını ifade eden Canikli, ticaret hacmine ne katkısı olacağını öte yandan da cari açık üzerinde nasıl bir yansıması olacağının analizlerini yapıyoruz” dedi.

YATIRIMLARA ÖZEL KURUM

Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırımcının ayağına turkuaz halı serileceği sözünü hatırlatan Canikli, Türkiye’ye gelmek isteyen her yatırımcının farklı teşvik modeli isteyebileceğini ifade etti.

Bir teşvik modeli belirlendiğinde bütün yatırımcıların uymak zorunda kaldıklarını anlatan Canikli, “Diyeceğiz ki, sen ne teşvik unsuru istiyorsun. Örneğin vergisiz bir alan tercih edilebilir, ücretsiz arsa tahsisi talep edilebilir, enerji desteği ya da prim desteği talep edilebilir. Ya da bunlardan bir kaçı istenebilir.. Biz şimdi yeni bir yapı kuruyoruz. Bu yapı büyük yatırımların önündeki engelleri kısa sürede ortadan kaldıracak ve esnek bir teşvik sistemi getirecek. Başbakan başkanlığında bakanlardan oluşan bir Kurul oluşturulacak. Kurul yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri tamamen kaldıracak, doğrudan bu Kurul büyük ve stratejik yatırımlarla doğrudan kendisi ilgilenecek. Yatırımların gerçekleşmesinde görüş bildirecek bakanlıkların temsilcisi olarak ilgili bakanlar komisyon üyesi olacağı için yatırım kararları çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak" diye konuştu.

KIDEM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Canikli, kıdem tazminatı çalışmasının devam ettiğini belirterek, “Önemli ve zor bir konu bütçenin dengelerini bozmadan, iş alemine kaldıramayacağı yük yüklemeden, ve işçilerimizin temsilcilerini memnun ederek hepsinin birlikte sağlanacağı bir formül üreteceğiz .Çalışma devam ediyor” dedi.

08 Ağu 2016 - 11:13 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.