Çakırcı, 'Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması' ödül törenine katıldı

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube ve Kütahya Belediyesi iş birliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen ortaokullar ve liseler arası “Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni Hazer Dinari Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çakırcı, 'Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması' ödül törenine katıldı
Çakırcı, 'Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması' ödül törenine katıldı
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube ve Kütahya Belediyesi iş birliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen ortaokullar ve liseler arası “Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni Hazer Dinari Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Üyesi Hıdır Yıldırım, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, eğitim çalışanları, dereceye giren öğrenciler ve velilerinin katıldığı programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, il genelinde 9 bin öğrencinin katıldığı yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sendika olarak iyi ve güzel işler yaptıklarını ifade eden Çakırcı, “Kütahya’da hayata geçirilen bu güzel ve örnek projeyi Türkiye’nin çeşitli illerinde de düzenlemekteyiz. Hedefimiz, projeyi 81 ilde uygulayabilmek. Biz son iki yüzyılda, değişen tarihin hep nesnesi olduk ama artık tarihin öznesi, öncüsü olmaya, tarihin öncülerini yetiştirmeye talibiz. Bu salonda da o öncülerin yetiştiğini görüyoruz” dedi.

Okuyan nesille irtifa kazanmaya başladık

Cemil Meriç’in ‘Biz asırlardır ruh cephesinde irtifa kaybediyoruz’ sözlerine atıfta bulunan Çakırcı, şöyle devam etti: “İşte bu nesille biz irtifa kazanmaya başladık. Kitap okumaya sadece 1 dakika, buna karşılık televizyon izlemeye ortalama 6 saat, internete bağlanmaya 3 saat ayıran bir ülkeyiz. Okuma alışkanlığında dünyada 86. sıradayız. Dünyada kişi başına kitap harcaması 1,3 dolarken, Türkiye’de bu rakam 25 senttir. Çocuklara kitap hediye edilmesi sıralamasında Türkiye 180 ülke içerisinde 140. sırada yer almaktadır. Kitap okuma istatistiklerinin iç karartıcı olduğu bir ülkede böyle bir etkinliğin düzenlenmesi ve binlerce öğrencinin seçilmiş önemli eserleri okuması mutluluk vericidir. Çağı yakalamak, insanı anlamak, kendimizi geliştirmek, olayları ve gelişmeleri doğru okuyabilmek için okuma eylemini sürdürmemiz olmazsa olmazdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Bu yarışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Medeniyetin kitapla, kültürle ihya edildiğine dikkat çeken Çakırcı, “Kişinin nereden gelip nereye gittiğini fark etmesi ve anlık yönlendirmelere itibar etmemesi için medeniyet referanslarının derinliklerinden beslenmesi gerekir. Medeniyetimizin ortaya koyduğu birikimden, Anadolu coğrafyasında oluşturulmuş bin yıllık birikim ve kültürden beslenmek, yeni nesilleri bu birikimle tanıştırmak amacıyla atılan adımlar takdire şayandır” şeklinde konuştu.

Ramazan Çakırcı, yarışma kapsamında Mehmet Akif İnan’ın İslam Dünyası ve Ortadoğu kitabının, Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, İhsan Süreyya Sırma ve Ömer Nasuhi Bilmen gibi yazarların eserlerinin okutulmasının, gençlerin medeniyet değerlerimizle ve coğrafyamızla barışık yetişmesine vesile olacağını kaydetti.

Köse: Milleti yeniden izzetli günlere taşıyacak nesiller Asım’ın Nesli’dir

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, ‘Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla başlattıkları ödüllü kitap okuma yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlatarak, “Millet olarak nizama, huzura, kültür ve medeniyete meyyal yapımız, tarihi ve kültürel birikimimiz bize sorumluluk yüklemektedir. Yeni kurulacak dünya düzeninde Türkiye’nin yeri garbın tarif ettiği yer değil, inşallah Hakk’ın tahsis ettiği yer olacaktır. Dolayısıyla özgüveni, tarihi ve entelektüel birikimiyle yeni dünya düzenini kuracak yeni bir nesli yetiştirecek güce de sahiptir. Bu milleti yeniden izzetli günlere taşıyacak nesiller Asım’ın Nesli’dir. Eğitim-Bir-Sen’in Anadolu’daki ilk şubelerinden biri olan Kütahya şubemiz farklı etkinlik ve çalışmalarla 25 yıldır bu gaye uğrunda mücadele vermektedir” ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu: Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmalıyız

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, sivil toplum kuruluşlarının her zaman destekçisi olduklarını dile getirerek, “Bu kapsamda en önemli çalışmalardan birini gerçekleştiriyoruz. Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış ülkenin çocuklarıyız. Bunu tekrar dünyaya haykırmak bizim görevimiz diye düşündük ve bunu da çocuklarımızdan başlayarak okuma yarışmamızı düzenledik. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, bu manada hayata geçirilen proje çok önemlidir. Projenin yalnızca Kütahya ile sınırlı kalmamasını, ülke genelinde yapılmasını arzu ediyoruz. İlin bütün çocuklarının bu yarışmaya katılması da oldukça anlamlıydı. İlk yarışmada 43 bisiklet vermiştik, geçen yıl bu sayıyı 129’a çıkardık, bu yıl da 129 bisikleti çocuklarımıza hediye edeceğiz ve geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

22 May 2017 - 22:23 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.