Çavuşoğlu'dan AP Başkanına Sert Cevap

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un Türkiye’yi ekonomik yaptırım yapmakla tehdit etmesi hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Elinden ne geliyorsa arkasına koymasın" şeklinde cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ortak basın toplantısında şöyle konuştu: “Esasen Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’un söylediklerinin bizim için çok fazla bir önemi yok. Eğer onun gücü yetiyorsa öncelikle Avrupa Parlamentosu’nda PKK faaliyetlerine son versin. Onları engelleyebilsin. Öyle görünüyor ki ya destekliyor ya da gücü yetmiyor. Öte yandan Schulz’un açıklamasına baktığınız zaman tehditkar üstten bakan bir tavır var. Hiç kusura bakma sizin bu tehditkar tavırlarınız bizi etkilemez. Biz kararlarımızı alırken sizden değil halkımızdan güç alıyoruz. Türkiye Avrupa Birliği temasının devam etmesini arzu ederken de de esasen kendi isteklerini belli ediyor. Diyor ki; ‘Diyaloğa devam ettirmezsek muhalefetle Türkiye’de karşıtlara sahip çıkamayız.’ Kimi kast ediyorsunuz. CHP mi, MHP mi, hayır PKK ve onun yandaşlarını kast ediyorsunuz. Niçin Türkiye’yle ilişkilerin devam etmesini istediğini de açıkça söylüyor.

"İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ HALKIMIZ GÖRÜYOR”

Bizim en son Şehit Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün teröristleri tarafından şehit edildikten sonra Schulz’un ve onun gibi düşünenlerin herhangi bir açıklaması oldu mu? Bir PKK’lı çok önemli ama bizim şehitlerimizin hatta PKK’nın katlettiği Kürt vatandaşlarımızın hiçbir önemi yok. Hiç kusura bakmasın önce Avrupa Parlamentosu’ndaki PKK faaliyetlerini durdursun. Güce yetiyorsa Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki teröre destek veren yapılara söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlarla ilgili de elinden ne geliyorsa arkasına koymasın. Avrupa Birliğinin ve Parlamento Başkanının ikiyüzlülüğünü çifte standardını her zaman olduğu gibi yine görüyoruz sadece biz değil halkımız da bunu görüyor.”

13 Kas 2016 - 22:10 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.