Ceket giymemek, kurstan çıkarılmanın gerekçesi olmaz

Ankara İdare Mahkemesi, ceket giymeyen memurun Maliye Mesleki Eğitim Kursundan çıkarılmasını hukuka uygun bulmadı

Ceket giymemek, kurstan çıkarılmanın gerekçesi olmaz
Ceket giymemek, kurstan çıkarılmanın gerekçesi olmaz
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara'da yaşanan bir olayda, Maliye Mesleki Eğitim Kursuna katılan bir memur, ceketsiz olarak derse girmiş, eğiticinin ikazına rağmen ceket giymemiş ve yaşanan tartışma sonrasında ceketini alarak desten çıkmıştır.

Olay sonrasında müdür odasında tutulan tutanak üzerine de, memurun kursiyerliğine son verilmiştir.

Memurun üyesi olduğu Türk Büro Sen tarafından açılan davada, idare mahkemesi, kılık kıyafete aykırı davranışta bulunmaya disiplin cezası verilebileceğini ancak bu uygulamaya binaen kurstan çıkarılmasına imkan tanıyan bir hüküm bulunmadığına karar vererek, işlemi iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

22 Eki 2015 - 06:29 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.