CHP milletvekili aday listesini netleştirdi

CHP'de milletvekili aday listesinin oylandığı Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

CHP'de 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listesinin oylandığı toplantı sabaha karşı 03.30 sularında sona erdi.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplanan PM'de, MYK'dan gelen liste üzerinde bazı sürpriz değişiklikler yapıldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZÇELİK GİTTİ

7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan giren ve milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik bu kez aday gösterilmedi. Özçelik'in sırasına, 9. sırada yer

alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.

KORAY ÇALIŞKAN LİSTEYE GİREMEDİ, SEYHAN ERDOĞDU ADAY OLDU

MYK'daİstanbul 3. Bölge 9. sıra için Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa eden Doç. Dr. Koray Çalışkan'ın ismi belirlenmişti ancak Çalışkan aday gösterilmedi.

İstanbul 3. Bölge'de Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu listeye girerek, aday oldu. Erdoğdu, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

YAKUP AKKAYA SÜRPRİZİ

PM'de diğer bir sürpriz Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ismi üzerinde yaşandı. CHP'den istifa eden eski Üsküdar müftüsü İhsan Özkes'in yerine, sıra kaydırılarak Akkaya listeye girdi. Yakup Akkaya, İstanbul Birinci Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Akkaya da, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

Genel Başkan Yardımcılarından, Murat Özçelik ve Ercan Karakaş olmak üzere 2 isim liste dışı kalmış oldu.

İLGEZDİ YERİNİ KORUDU

Hakkındaki bazı iddialar nedeniyle, yeniden aday olup olmayacağı merak konusu olan Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Birinci Bölge ikinci sıradaki yerini korudu.

BAYKAL VE İNCE

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden oldu. Baykal, Antalya ikinci sıradan,İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.

ARDAHAN VE KAHRAMANMARAŞ BU İSİMLERE EMANET

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eskiMusul BaşkonsolosuÖztürk Yılmaz, Ardahan milletvekiliadayı olarak listeye girdi. Eski RTÜK üyesi Ali Öztunç da, Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. CHP bu iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.

Gaziantep Milletvekili, birinci sırada yer alan Mehmet Şeker'in yerine

Gaziantep Belediye Başkan adayı olan Akif Ekici getirildi. Şeker, 4. sıraya kaydırıldı.

Tokat Milletvekili, birinci sırada yer alan Orhan Düzgün'ün yerine de Kadim Durmaz aday gösterildi. Tunceli'de de değişikliğe gidilerek iş adamı Gürsel Erol birinci sıradan aday gösterildi.

UMUT ORAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

Adaylık başvurusu yapan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Genel Başkan Başdanışmanlarından Erdal Aksünger aday gösterilmedi.

Aday listeleri bugün 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edilecek.

Haber7

18 Eyl 2015 - 07:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.