Çiğ et yıkanır mı? Bozuk süt hasta eder mi?

Çiğ et yıkanır mı? Bozuk süt hasta eder mi? Gıda Standartları Ajansı uzmanı Adam Hargrave gıda güvenliğiyle ilgili akılları kurcalayan sorulara cevap verdi.

Birkaç gün bekletilen suyu içmek doğru mu?

Uzmanlara göre su buzdolabında saklanmalı ve iki gün içinde tüketilmeli.

Bozuk süt içilir mi, içilirse hasta eder mi?

Bozuk süt içilmemeli çünkü içinde hastalık yapıcı mikroplar olabilir. Ancak pişirdiğinizde bu mikroplar ölür.

Birkaç saat oda sıcaklığında beklemiş salata yenir mi?

Salatanın 2 saatten uzun oda sıcaklığında bekletilmemesi tavsiye ediliyor çünkü bekleme süresi uzadıkça bakterilerin üreme ihtimali artıyor. Besin zehirlenmesine yol açacak mikropların büyümesini yavaşlatmak için buzdolabında saklanması gerekiyor.

Birkaç saat buzdolabının dışında bırakılan et yenir mi?

Pişirildikten sonra et 2 saat içinde, eğer hava çok sıcaksa 1 saat içinde tüketilmeli. Soğuduktan hemen sonra buzdolabına atılmalı. Yiyecekleri buzdolabına koyarak zararlı bakterilerin büyümesini engelleyebilirsiniz.

Kek hamuru yemenin zararı var mı?

Hamurun içinde ne olduğuna bağlı. Çiğ yumurta olması sorun değil ancak Amerika'da yapılan bir araştırmada unda E.Coli bakterisi bulunmuştu.

Çiğ et yıkanır mı?

Çiğ etin yıkanması asla önerilmiyor. Çünkü eti yıkadığınızda üzerindeki mikroplar ellerinize, kıyafetlerinize, mutfak gereçlerinize ve tezgahınıza sıçrıyor. Eti pişirdiğinizde üzerindeki bakteriler zaten ölecek.

27 Tem 2017 - 00:53 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.