Çipras:Darbeye karışanların Yunanistan'da yeri yok

BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Çipras, 'Darbeye karışanların Yunanistan'da yeri yok' dedi.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ'cülerin yeni rotası haline gelen Yunanistan Devlet Başkanı Çipras, BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede “Darbelere karışanların Yunanistan’da yeri yoktur” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ZOR BİR DENEYİMDİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Görüşmelerine katılan Çipras, ikili görüşmeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Nautemboriki gazetesine göre Aleksis Çipras darbe girişimine değinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sizi iyi gördüğüme sevindim. Türkiye için zor bir deneyimdi. Bizim bu konuda tutumumuz açıktır. Yunanistan hükümeti ve Yunanistan halkı daima seçimle iktidara gelen bir hükümetin yanındadır.” dedi.

8 DARBECİ ASKERİN İADESİ

Erdoğan sekiz Türk askerinin iadesi konusuna değinince Çipras bu meselenin Uluslararası Hukuku’nun öngördüğü biçimde çözüleceğini belirtti ve darbe girişimlerini kötülerken “Darbelere karışanların Yunanistan’da yeri yoktur” dedi.

FETÖCÜLERİN YENİ ROTASI

Yunanistan'a kaçan darbeci 8 asker ve 14 sivilin yanı sıra dün 10 FETÖ'cünün daha Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçarak sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

22 Eyl 2016 - 11:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.