Cumhurbaşkanı Erdoğan: Apo'yu verip Gülen'i aldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musul konusunda Türkiye'ye terbiye dışı saldırılmasının sebebi, bölgede kurulan kumpası bozuyor olmamızdır. Suriye'de DAEŞ balonuna ilk iğneyi batırarak bunun birinci adımını attık.

MEZHEP BALONU DA SÖNECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul operasyonu öncesi Bağdat'tan gelen açıklamalara tepkisini sürdürdü. Önceki gün Irak Başbakanı İbadi'ye "Haddini bil" diyen Erdoğan dün "Türkiye'ye terbiye dışı saldırılmasının sebebi, bölgede kurulan denklemi bozuyor olmamızdır. Suriye'de DAEŞ balonuna ilk iğneyi batırarak bunun birinci adımı attık. Musul'da mezhep çatışması balonunu da aynı şekilde söndürmekte kararlıyız" dedi.

CAYIR CAYIR YANARSINIZ

Türkiye için Irak ve Suriye kaynaklı terörün hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, "Türkiye'nin bölgeyle ilişkisini kendi çıkar hesaplarıyla karıştıranlara mesajım şudur: Terör örgütüyle iş tutmak ateşle oynamak gibidir. Bu ateş bizi teğet geçer ama onunla oynayanları cayır cayır yakar... En son 15 Temmuz'da istikbalimiz, istiklalimiz, kutsallarımız için neler yapabileceğini göze aldık. Varsa aynı şeyi göze alanlar hodri meydan, buyursunlar. Biz bekamızı tehdit eden bu oyunu ne pahasına olursa olsun bozmakta kararlıyız" şeklinde konuştu.

HSYK seçim yöntemi değişmeli

Cumhurbaşkanı, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Savcı adaylarının Kura Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında, HSYK'nın mevcut seçim yönteminden herkesin rahatsız olduğunu belirterek, "Bu sistem değişmeli" dedi.

Terörist diyorsak vereceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi Gülen'in iadesi konusunda net ifadelerle uyardı: 17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli dosya gitti, hala dosyalar gönderiliyor. Şimdi bakanımız da gidecek. Bizden teröristleri istediklerinde onlara veriyoruz, onlar böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Mahkeme kararı olmadan bize veremezlermiş.

Olabilir, peki, gün ola harman ola. Aynı şey bizde de olabilir, aynı şeyi bize dediklerinde size (yargıya) havale edeceğiz. Bundan sonra böyle... Hem stratejik müttefik olacağız, hem de farklı şeyler konuşacağız. Bu ülke, bir kişiyi terörist ilan etmişse vereceksin, vermiyorsa burada bir su kaçağı var demektir. Bunu İngiltere yapıyor da sen niye yapmıyorsun?

Hillary Clinton acemilik yaptı

Seçilmesi halinde terör örgütü YPG'yi silahlandıracağını vaat eden ABD'nin Başkan Adayı Clinton'ı eleştiren Erdoğan, "Bayan Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. Siyasi acemilik olarak görüyorum. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuz farkında değil misiniz?" ifadelerini kullandı.

Kusura bakma mağdur yok!

"Zaman zaman bazı şeyler söyleniyor. Efendim mağdurlar var, kardeşlerim kusura bakmayın mağdur filan yok. Burada bazı hatalar, yanlışlar olmuyor değil, doğrudur. Unutmayın ki, benim 241 şehidimin hesabını kim verecek? Gazilerimin hesabını kim verecek? Onların aileleri mağdur değil mi, onlar mazlum değil mi?"

Bizim yargımız ABD'den daha bağımsız ve tarafsız

İsim vermeden ABD'li savcı Bahrara'yı eleştiren Erdoğan, "Sen kalkacaksın ta Amerika'dan, FETÖ vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip burada yedirilecek, içirilecek sonra Amerika'ya döneceksin, ondan sonra senin ülkene gireni tutuklayıp 6 aydır yargılamadan hapiste tutacaksın. Sonra; burada bağımsız, tarafsız yargı var. Kusura bakma bizde senden daha çok bağımsız ve tarafsız yargı var. Adı Amerika olduğu zaman bağımsız, tarafsız, adı Türkiye olduğu zaman bağımlı, taraflı, yor böyle bir şey" şeklinde konuştu.

Sinsi oyun: Apo'yu verip Gülen'i aldılar

"Bakın bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacak."

Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil

Bu kadar FETÖ'cünün nasıl tespit edildiği yönündeki eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil. Nerede kim var, ne yapıyor, devlet bilmiyorsa, kusura bakmasın" dedi. (Akşam)

13 Eki 2016 - 07:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.