DAEŞ'in bombacısı Gaziantep'te yakalandı

Eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan Talha Güneş ile Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir gözaltına alındı.

Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, eylem hazırlığındaki 2 kişiyle, örgütün "kimyacısı ve bombacısı" olarak bilinen zanlı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, örgütün sözde Türkiye eylem sorumlusu olan ve 19 Mayıs gecesi Gaziantep'te ölü ele geçirilen Yunus Durmaz'ın kız kardeşi Gamze Demir'in örgüt içerisinde güvendiği ve birlikte hareket ettiği Abdulmubtalip Demir'i takibe aldı.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Yapılan çalışmalarda, örgütün "kimyacısı ve bombacısı" olarak bilenen Talha Güneş'in merkez Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi'nde kaldığının belirlenmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekiplerince operasyon yapıldı.

Türkiye'de ve Gaziantep'te sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olan Talha Güneş, Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir yakalandı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, 20 kilogram TNT cinsi patlayıcı, canlı bomba yeleği, 3 el bombası ve 1 tabanca ele geçirildi.

Arananlar listesindeler

Bu arada, zanlıların İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde de yer aldığı belirlendi. Abdulmubtalip Demir'in 600 bin lira ödüllü "turuncu" listede, Talha Güneş'in ise 300 bin lira ödüllü "gri" listede yer aldığı tespit edildi.

01 Eyl 2016 - 15:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.