Davutoğlu'nun yerli uçak projesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yerli uçak projesini tanıttı.

Yerli savaş uçağının tasarım çalışmalarına başlayan Türkiye, yerli yolcu uçağı için de bugün tarihi bir adım attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce gündeme getirdiği uçağın, bölgesel uçuşlarda kullanılması planlanıyor.

YERLİ UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

TRJ 328 Türkiye'nin yerli yolcu uçağında ilk adımı olacak.

Tepeden tırnağa tamamen Türk mühendisliği ile üretilecek olan TRJ628 dünyada büyük yankı uyandıracak.

2019'DA İLK UÇUŞ

Çapraz yöntemle kısa mesafelerde uçmak kolaylaşacak.

2019'da ilk uçak uçuşa geçecek.

70 KİŞİLİK YOLCU KAPASİTELİ

70 kişilik kapasitesi ile havacılığı bambaşka boyuta taşıyor. En son teknolojinin kullanılacağı bu uçak inişe uygun olmayan yerlerede iniş sağlayabilecek.

Yerli uçağın olmasının yanı sıra, ambulans uçak, deniz karakol uçağı, VIP, askeri nakliye uçağı ve özel görevler için de kullanılacak.

Dünyaya pazarlanacak.

YERLİ UÇAKLA İLGİLİ ADIMLAR ATILDI

Yerli uçağın tanıtım töreninde "2002 yılından bu yana ilk defa AK Parti yerli uçakla ilgili adımlar attı" diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a inşa etmek üzere geçtik. Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin üzerine inşa ettik ve büyük bir onurla açtık. Dün Hakkari Havalimanı'nı açarak Hakkari'yi komşu ülkelere ev sahipliği yapar hale getirdik.

KÜRESEL ÖLÇEKTE HAK ETTİĞİMİZ YERİ ALACAĞIZ

2003'te 2 havayolu şirketimiz 60 noktaya uçarken 2014'te 6 havayolu şirketimiz 237 noktaya uçuş gerçekleştirdi. Artık Türkiye yerel, bölgesel düşünen bir ülke değil. Küresel ölçekte hak ettiğimiz yeri alacağız.

Türkiye yükselen bir ülke olarak milli savunma sanayisini geliştirmede çok geç kaldı.

Son 12 yıl içinde 10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa binmenin heyecanını yaşadı. 100 kilometrelik daire içinde tek bir vatandaşımız havayoluna ulaşma imkanından marum kalmayacak.

ONLAR ENGELLER AK PARTİ YAPAR

Milli uçak yapımında 1944'den bu yana çok şey kaybettik. Savunma sanayisinde de bu geçerli. Savunma sanayisinde bugün yerli kullanım yüzde 50'lileri aştı. Bir zamanlar kapatılan ROKETSAN, bugün küresel piyasada önemli bir yer edindi. Eğer AK Parti olmasaydı şu an geliştirilmiş bir çok şey durdurulmuş olacaktı. Onlar engeller AK Parti yapar."

ensonhaber

27 May 2015 - 14:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.