Demirel, Ecevit, Çiller de Gülen'e yardım etti

Fethullah Gülen ile birlikte 1970'li yıllarda cemaati örgütleyen ve örgütün iki numarası olan Nurettin Veren'in CNN Türk'te anlattıkları gündeme damgasını vurdu.

Örgütü kuran isimlerden olan ve 2005'te örgütten ayrılan Nurettin Veren, 5 ay önce MİT'e 200 imamın ismini verdiğini, darbe olacağı uyarısında bulunduğunu söyledi.

Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Veren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit'inkendilerine nasıl yardımlar yaptığını, önlerini nasıl açtığını tek tek örnekler ile anlattı.

Gülen'in güçlenmesinde devlet olanaklarının büyük payı olduğunu söyleyen Veren'in konuşmalarından dikkat çeken bazı bölümler şöyleydi:

* Ben 5 ay önce MİT yetkililerine 200 imamın ve örgütün çekirdek kadrosunun isimlerini tek tek verdim. Bunların darbe hazırlığında olduklarını da söyledim. Hatta darbe gecesi Akıncı Üssü'nde olan ve yakalanmasına rağmen 20 dakikada serbest bırakılan Sakarya İlahiyat Fakültesi öğrentim üyesi Adil Öksüz'ü ve onun üstünde yer alan ismi de verdim. Öksüz, darbe emirlerini Pensilvanya'dan darbe girişiminden iki gün önce getirdi.

EMNİYET DALGA GEÇER GİBİ 'BU GÜLEN Mİ' DİYE SORDU

* MİT bu anlattıklarımdan sonra ne yaptı bilmiyorum. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Her şeyi anlattım. Bana göre bu işin ciddiyetini kavrayan tek kişi o. Emniyet ve savcılar bu konuda hiçbir şey yapmadı.

* 55 saatlik kayıt yaptım, yazıyı belgeleri, dökümanları, isimleri emniyete de verdim. Bir gün beni aradılar ve davet ettiler. "Bir resmi onaylamanız gerekiyor. Gelemiyorsanız resmi size gönderelim" dediler. Gönderdiler. Gönderdikleri resim Fethullan Gülen'in. Üstelik yeni resimlerinden biri. "Bu Gülen mi?" diye soruyorlar. Böyle iş yapılır mı? Dalga mı geçiliyor.

* Nuri Gündoğan Alevi imamıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyordu. Şu anda gözaltına alınıp alınmadığını, kaçıp kaçmadığını bilmiyorum ama mutlaka araştırılmalı.

NASA'YA BİLE ADAM SOKTUK

* Şuanda Cemaatin süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. Ben bunu 2005'te dile getirdim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk böyle doluyor.

* Gülen örgütü Twitter, Facebook, Apple gibi dünya teknoloji devlerine üst düzey yöneticiler bile soktu. Onlar da pek çok ismi daha sonradan işe aldılar. Bu insanlar örgütün yurtdışındaki önemli kolejlerinde yetişti.

* NASA'ya bile cemaat adam soktu. Malezya'daki kolejden yetişen 5 kişi 1993'te dünya bilgisayar şampiyonasına katıldı ve birinci oldular. Bu isimler daha sonra NASA'ya girdi. Cemaat dünyada benzeri pek çok yapıya böyle sızdı. Yani Türkiye'ye ciddi bir siber saldırı yapabilecek güce sahip ve şimdiden uyarıyorum. Cemaatin bir sonraki saldırısı bankaları, devlet kurumlarını, iletişimi hedef alan oldukça kapsamlı bir siber saldırı olacak.

CNN Türk

06 Ağu 2016 - 15:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.