Demirtaş'tan flaş koalisyon açıklaması

Selahattin Demirtaş, AK Parti ve CHP'nin kendi ilkelerine uyacak adım attıkları takdirde dışarıdan destekleyeceklerini açıkladı.

İlkelerine uyma şartı açıklayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti ve CHP bizim ilkelerimize de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız" dedi. Demirtaş, "Koalisyon görüşmeleri için resmi veya gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır. Her partiye kapımız açıktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Demirtaş, "Sayın Davutoğlu artık seçim öncesi dili üslübunu terk etmeli. Bu dil seçimde AK Parti'ye kaybettirmiştir" diye konuştu.

SÜREÇ ESKİSİ GİBİ YÜRÜMEYECEK, KCK'DAN EMİR ALMIYORUZ

Ateşkes yapılması gerektiğini ve KCK'dan talimat almadıklarını söyleyen Demirtaş, "Herkes kendi görüşünü belirtebilir, KCK yetkilileri de görüşlerini belirtebilir. Çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama biz KCK'dan talimat almıyoruz. Partimiz kendi kurallarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz. Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek. Eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Haber7

18 Haz 2015 - 15:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.