Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Yapılacak mı?

Alan değişikliğinde son dakika haber. MEB Alan değişikliğini ne zaman yapacak? Diplomaya Yönelik Alan değişikliği ne zaman yapılacak? Değişikliği 2015 yılında Yapılacak Mı?

Alan değişikliğinde son dakika haber. MEB Alan değişikliğini ne zaman yapacak? Diplomaya Yönelik Alan değişikliği ne zaman yapılacak? Değişikliği 2015 yılında Yapılacak Mı?

Anadolu Eğitim Sendikası Merkez Yönetim Kurulu üyeleri sorun ve taleplerini, sendika olarak önerilerini Milli Eğitim Bakanlığındaki ilgili yetkililer ile görüştüler.

O görüşmelerde öğretmenlerin yakından beklediği MEB alan değişikliği de gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

"Çok sayıda öğretmenin alan değişikliği konusunda Bakanlıktan bir adım beklediğini ve yapılacak alan değişikliği konusunda daha önceki hatalara düşülmemesi gerektiğini, yürürlükte bulunan yasa ve mevzuat hükümlerine uygun haklar çerçevesinde yani; asıl alanlarına dönmeye olanak sağlayan ve 2. Üniversiteyi bitirmiş öğretmenlere uygulanacak şekilde yapılması gerekliliğini ifade ettik ve bu konuda daha önce Bakanlığa resmi olarak ilettiğimiz talebimizi yineledik. Yetkililer bu konuda oluşan talebin farkında olduklarını ve durumu değerlendirdiklerini ancak uygulama açısından karar merciinin politika belirleyiciler olduğunu belirttiler. Ayrıca alan değişikliği konusu değerlendirilirken ülke genelinde tüm kadroların doluluk oranının %90’ı aşması, 415 bin atama bekleyen öğretmen varlığı (örneğin 26 bin tarih öğretmeni, 43 bin edebiyat öğretmeni atama beklemekte) gibi önemli noktaları da göz önünde bulundurduklarını ifade ettiler. Bu değerlendirmeler sonucu alan değişikliği konusu önümüzdeki günlerde netleşecek. Bakanlık tarafından her ne kadar olumsuz bir hava olsa da Alan değişikliği hakkının yasal bir hak olduğunu unutmamak gerekir. Yasal sınırları çerçevesinde yapılacak ve atama bekleyen öğretmenleri de mağdur etmeyecek dengeli alan değişikliklerine izin verildiği atama taleplerinin yapılmasında ısrarcıyız."

07 Kas 2015 - 14:19 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.