Dışişleri Bakanlığı Mütercim alımı

Dışişleri Bakanlığı Mütercim alımı

Dışişleri Bakanlığından:

MÜTERCİM GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I. GENEL BİLGİLER

1 - Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere “mütercim” unvanlı

- İngilizceden 22,

- Fransızcadan 8,

- Almancadan 3,

- Arapçadan 1 ve

- Rusçadan 1 kişi olmak üzere

Toplam 35 personel alınacaktır.

2 - Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinin herhangi birinden sınava giren adaylar arasından başarılı olanların sayısının, atanacak azami kadro sayısından az olması halinde artan kontenjanlar, nihai başarı puanı sıralamasına göre diğer dillerden sınava girecek adaylar için kullanılacaktır.

3 - Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması, 4 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

4 - Giriş sınavlarına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş hususlar, Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliğinde yer almaktadır.

II. SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak;

2 - Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak;

3 - Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman, Arap, Rus Dili/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça veya Rusça bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak;

4 - Aşağıda sıralanan yabancı dil grupları itibarıyla, 2014 veya 2015 yılları içerisinde Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) ve 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (e-YDS (sadece İngilizce için)/YDS) aşağıda kayıtlı taban puanları aşmış olmak (eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarının YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır);

İngilizce veya Fransızcadan sınava girecekler için:

KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde e-YDS (sadece İngilizce için)/YDS’den en az “85” puan almış olmak, ayrıca, başvuruda bulunanlar arasında KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 150 kişi arasında yer almak.

Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girecekler için:

KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde YDS’den en az “C” (en az 70) düzeyinde puan almış olmak, ayrıca, başvuruda bulunanlar arasında KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 25 kişi arasında yer almak.

5 - Sınava katılmaya hak kazananların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

6 - Sınava katılabilecek adaylara ilişkin yapılacak duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

III. GİRİŞ SINAVI BAŞVURULARININ YAPILMASI

Sınav başvuruları, 16 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak ve 26 Mayıs 2016 tarihinde saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri aşağıda sıralanmıştır:

a) T.C. kimlik numarası,

b) KPSS sonuç puanının beyanı,

c) Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

ç) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf,

d) 2014, 2015 veya 2016 yıllarına ait e-YDS/YDS sonuç puanının beyanı (İngilizce veya Fransızcadan sınava girecek adaylar için en az “85” puan; Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girmek isteyenler için ise en az “C” düzeyinde).

IV. SINAVIN AŞAMALARI

Yazılı Sınav:

1 - Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

a) Uluslararası ilişkiler alanında Türkçe metin/metinlerin yabancı dile çevirisi

b) Uluslararası ilişkiler alanında yabancı dilde metin/metinlerin Türkçeye çevirisi

2 - Yazılı sınavda geçer not her bir bölüm için 100 üzerinden 70'tir.

3 - Yazılı sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) ilan edilecektir. Bu aşamaya katılanlara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav:

1 - Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, öncelikle muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından değerlendirilecektir. Ankara'da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecektir.

2 - Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70'tir.

3 - Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

4 - İlave bilgi talepleri için aşağıdaki adres ve e-posta üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi mümkündür:

T.C. Dışişleri Bakanlığı / İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (C Blok 4. Kat) Balgat/Ankara

E-posta: [email protected]

04 May 2016 - 06:49 - İlan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.