Donald Trump'tan zafer konuşması

ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump, seçim merkezinde zafer konuşmasını yaptı ve 'Tüm Amerika'nın başkanı olacağım' vaadinde bulundu.

Dünyanın merakla beklediği ABD başkanlık seçimlerinde sonuç belli oldu, Cumhuriyetçi aday Donald Trump Birleşik Devletler'in 45. Başkanı seçildi. Demokrat Hillary Clinton, 277 delegeye ulaşan Trump'ın karşısında hezimet yaşadı.

Zaferin ardından seçim merkezinde konuşan Donald Trump dünyaya dostluk mesajları verdi.

İşte Trump'ın zafer konuşması

"Herkese çok teşekkür ediyorum. Sizleri bu kadar beklettiğimiz için özür diliyoruz.Sayın Clinton az önce aradı ve hepimizi tebrik etti. Çok sıkı bir mücadele oldu. Hillary uzun bir zaman hizmet etti, çalıştı. kendisine ülkemize verdiği hizmetlerden dolayı bir teşekkür borçluyuz. Artık birleşme ve tek vücut olma zamanı.Cumhuriyetçilerin, Demokratların bir araya gelme, bir olma birleşik olma zamanı.

TÜM AMERİKA'NIN BAŞKANI OLACAĞIM

Ben kendi adıma şöyle bir taahhütte bulunuyorum: Beni desteklememeyi seçenler için şöyle söyleyeyim, ben elimi sizlere uzatıyorum, sizlerin yardımına ihtiyacımız var o yardımla beraber ilerleyeceğiz. En baştan beri söyledim, bizimki kampanyadan ibaret değildi. Çok çalışkan kadın ve erkeğin olduğu, ülkesi için parlak bir gelecek kurmak insanların hareketiydi bu. Pek çok farklı ırktan dinden gelen insanların oluşturduğu ve insanlara hizmet etmek isteyen bir hareketti ve insanlara hizmet edeceğiz. Birlikte çalışarak ulusumuzu tekrar inşa etmeyi bir an evvel başlatacağız. Bütün Amerika'nın başkanı olacağım ve Amerikan rüyasını yenileyerek sürdüreceğiz.

DİĞER ULUSLARLA İYİ İLİŞKİLER KURACAĞIZ

İnanılmaz bir potansiyel var. Ben ülkeyi çok iyi tanıma fırsatı buldum. Her Amerikalı kendi potansiyelinin farkına varma şansına sahip olacak. Ülkemizin tüm kadınları ve tüm erkekleri, unutulan herkes artık unutulmayacak, hatırlanacak. Şehirlerimizdeki sorunları çözeceğiz, okullar, hastaneler, tüneller her şeyi inşa edeceğiz. Böylelikle her şeyin birincisi olma fırsatını tekrar yakalayacağız ve aynı zamanda nihayet savaş gazilerimizin de elinden tutacağız. Onların pek çoğuyla tanışma imkanım oldu. Onlarla geçirdiğim vakit benim için müthiş bir gurur kaynağı. Yenilenme projesi başlatacağız. İnanılmaz bir beceri kabiliyeti var ülkede. İnanılmaz bir ekonomik planımız var, büyümeyi ikiye katlayacağız. Tüm diğer uluslarla da iyi ilişkiler kuracağız.

TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM...

Tüm dünyaya şunu söylemek istiyorum Amerika'nın çıkarları her zaman önceliğimiz olsa da adil davranmak her zaman önemlidir. Düşmanlık, çatışma değil ortaklık arayacağız. Şimdi bana yardımcı olmuş insanlara teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle anne ve babama teşekkür etmek istiyorum, biliyorum onlar beni yukarıdan izliyor çok iyi bir aileydi.Çocuklarıma ve kardeşlerime en çok da eşime bütün bu süreçte yanımda oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz bana muazzam bir destek verdiniz. Çok büyük bir gruba sahibiz hep küçük olduğumuzu söylediler. Bizim çok yetenekli insanlarımız var bu sahnede. Size şunu söylemek istiyorum, özel bir teşekkürü de Rudy Julian'a söylemek istiyorum. İnanılmaz bir iş yaptı. Bir diğer harika adam Jeff Sessions'a teşekkür etmek istiyorum. Ben onu rakip olarak tanıdım ama harika bir adam olan Dr. Ben Carson'a teşekkür etmek istiyorum. "

09 Kas 2016 - 11:14 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.