Dünyanın ilk 'yapay zeka bakanı' göreve başladı

Omar Bin Sultan Al Olama, Birleşik Arap Emirlikleri'nde "yapay zekadan sorumlu" bakan olarak atandı

Teknoloji dünyasında yazılımdan robotlar dahil tüm cihazlara yerleşmeye başlayan 'yapay zeka'nın artık bakanlığı bile oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kabinesinde yeni bir bakanlık oluşturarak "yapay zekadan sorumlu" olarak çalışacak bir bakan atadı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un Twitter'dan duyurduğu gelişmeye göre BAE'nin ilk "yapay zeka bakanı" (The Minister of Artificial Intelligence - AI), 27 yaşındaki Omar Bin Sultan Al Olama oldu.

2117'DE MARS'A YERLEŞECEKLER

Daha önce başbakanlıkta gelecekten sorumlu direktör olarak çalışan genç bakanın takip edeceği konular arasında yapay zeka teknolojisi, kullanım alanları ve güvenliği gibi konular yer alacak. BAE, geçen günlerde 2031 yapay zeka stratejisini de paylaşmıştı. Yeni vizyonu ve stratejisiyle yapay zekanın yanı sıra robotlar, otonom araçlar, drone'lar ve Mars'ta kolonileşme gibi konuları da gündemine alan ülke, 2021'de kağıtla yapılan tüm işlemleri dijitalleştirmeyi, 2030'da tüm emirlikteki ulaşım ağının yüzde 25'ini otonom olarak gerçekleştirmeyi, 2050'de üretilen enerjinin yüzde 75'ini temiz kaynaklardan elde etmeyi ve hatta 2117 yılında Mars'ta kolonileşmeyi hedefliyor.

Haber Türk

21 Eki 2017 - 12:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.