E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Milli eğitim Bakanlığı'nın eğitimde teknoloji temelli çok sayıda projesi bulunuyor. Özellikle de eğitim hizmetlerinde dünya standartlarını ve çağdaş düzeyin oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı ve teknoloji odaklı projeler geliştiriliyor. Günümüzde eğitim sistemi içerisinde teknoloji odaklı projeler ile öğrencilerin alacakları eğitimin daha kaliteli standartlara ulaştırılabilmesi sağlanabiliyor. Pek çok örnek teşkil edebilecek kalitede teknolojik projeleri bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu projeleri arasında Fatih Projesi de bulunuyor.

Akıllı cihaz teknolojisinin eğitim sisteminde de aktif rol üstlenmesini sağlayan Fatih Projesi'nin yanı sıra her sınıfta daha interaktif derslerin işlenebilmesi amacı ile Akıllı Tahta Projesi gibi çeşitli projeleri bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007 yılının ocak ayında hizmete açılan E-Okul projesi de bulunuyor. Öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki eğitim ilişkisinin daha kuvvetli ve daha güncel oluşturulabilmesini amaçlayan E-Okul projesi iki aşamalı olarak eğitim sistemine çağdaş teknoloji imkanlarını getiriyor.

E-Okul sisteminin iki bölümü bulunurken bir bölümü doğrudan öğretmen ve idarecilerin okul ve öğrenci bilgilerinin yönetimi ve girişi için kullanılırken, ikinci bölümü velilerin çocuklarının okuldaki durumunu dijital dünya kolaylığı ile takip edebilmelerine fırsat veriyor. Bu gibi avantajları bulunan E-Okul sisteminin öğretmen ve idarecilere yönelik olarak hizmet veren bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi ile okul bilgilerinin ve öğrenci bilgilerinin giriş, düzenleme ve güncelleme gibi işlemleri merkezi bir eğitim sistemi üzerinden yapılabiliyor. Böylelikle de Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul ve öğrenci bilgilerinde sıklıkla karşı karşıya kalınan karışıklık ve hatalı bilgiler gibi sorunlara merkezi bir çözüm getiriliyor.

Dijital ortam üzerinde yer alan E-Okul internet sayfasındaki E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi ekranından öğretmen ve idareciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine verdiği özel 'kullanıcı adı' ve 'kullanıcı şifre' bilgilere sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sisteminde idareciler okul ve öğrenci bilgilerine ilişkin olarak nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya girişi ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslerin öğretmen bilgisi giriş ve düzenlemeleri ve gelişim raporları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin sınav sonuçlarını, not bilgilerini, not ortalamalarını, sözlü notlarını, devamsızlık bilgisi girişlerini, almış olduğu belgeleri, şube ortalamalarını ve gelişim raporlarını gibi eğitim yaşamının en önemli konularına ilişkin bilgilerin girişini güncel olarak gerçekleştirebiliyor.

E-Okul yönetim bilgi sisteminde öğretmen ve idareciler tarafından girilen bilgilerin öğrencilerin velileri tarafından dijital dünya kolaylığı ile görüntülenebilmesi için E-Okul sisteminin ikinci bölümü olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul internet sayfası üzerindeki velilerin girişi için oluşturulan bölüm üzerinden çocuğunuzu T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girerek, giriş yapabilirsiniz. Çocuğunuzun okuldaki güncel durumunu bu E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile iş yerinizden veya evinizden de güncel olarak takip edebilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Üstelik E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı çocuğunuzun sadece notlarını değil genel eğitim durumunu da öğrenebilme imkanınız bulunuyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocuğunuzun not bilgisi, devamsızlık bilgisi, aldığı belgeler, sözlü notları, sınav tarihleri, sınavı sonuçları, haftalık ders programları, derslerine giren öğretmenleri ve şubesindeki genel not ortalamasına göre durumları gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz. E-Okul sistemi ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin arasında var olan eğitim ilişkisin çok daha modern koşullarda oluşturulabilmesi amaçlandığından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bir eğitim sistemidir

06 Nis 2015 - 06:58 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.