EBS'den Geliştirme Ödeneği Uyarısı

Geliştirme Ödeneğinin Devamı İçin Gerekli Düzenleme İvedilikle Yapılmalıdır

Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair 4/4/2005 tarihli ve 2005/8681 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın geçici 2. maddesi gereğince öğretim elemanlarına geliştirme ödeneği ödenmesine 15.12.2014 tarihi itibarıyla bir kısım üniversiteler yönünden son verilecektir. Ödemenin devamı için ivedilikle düzenleme yapılması gerekmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, başta Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumları, geliştirme ödeneğinin devamı hususunda gerekli hukuki düzenlemeleri gerçekleştirmeye davet ediyoruz.

Geliştirme ödeneği, diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumları ile bunların bölümlerinde görevli öğretim elemanlarına, söz konusu kurumlarda görev yapmalarını teşvik amacıyla yapılan bir ödemedir. Bu ödeme, bugün itibarıyla öğretim elemanlarının aylık ücretlerinin önemli bir oranını teşkil ettiği gibi, öğretim elemanlarının kamu üniversitelerinde kalarak bilimsel çalışma ve öğretim faaliyetlerini kamu çatısı altında vermelerinde, yine akademik kariyeri kendilerine meslek olarak seçen gençlerin kamu üniversitelerinde görev yapmalarında önemli bir etkendir. Diğer taraftan, bu ödeme, öğretim elemanlarının, sosyo-ekonomik yönden gelişmiş illerde kurulu bulunan üniversitelerin dışındaki üniversitelerde de görev yapmalarını teşvik ederek bu sayede bu kurumlardaki bilimsel çıktı sayısı, niteliği, akademik personel/öğrenci oranı gibi akrediteyi belirleyen unsurları da doğrudan etkilemektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bütçe görüşmeleri başlamadan önce Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve YÖK’e bir yazı göndererek, 4/4/2005 tarihli ve 2005/8681 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın geçici 2. maddesinde yer alan hükmün değiştirilmek suretiyle geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, mezkûr maddede geçen on beş yıl şeklindeki sınırlamanın kaldırılması noktasında gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemiştik.

Kasım ayında gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında da, söz konusu soruna dikkat çekmiş, geliştirme ödeneği ödenmesine devam edilebilmesi için gerekli düzenlemelerin ivedilikle gerçekleştirilmesini talep etmiştik.

10 Ara 2014 - 16:50 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.