Eğitim-Bir-Sen O Yöneticilerin Göreve İadesini İstedi

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Yönetici Görevlendirme talebi: Soruşturma yapılmaksızın yöneticilik görevi alınmış olanlar aynı görevlerine iade edilmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, eğitim kurumu yöneticilerinden haklarında açığa alınma/görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmaksızın yöneticilik görevleri üzerlerinden alınanlar ile açığa alınma/görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılmış olanların, eğitim kurumları yöneticiliği görevlerine iade edilmesi konusunda il milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gönderilmesini istedik.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması sürecinde bakanlık tarafından kurulan komisyon çalışmaları sonucunda 672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Haklarında açığa alma/görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına rağmen kamu görevinden çıkarılmayan bir kısım eğitim çalışanı da halen açıkta olup haklarındaki inceleme ve/veya soruşturmalar devam etmektedir.

Bakanlığın bu çalışmalarının yanında valiliklerde kurulan komisyonlar marifetiyle de açığa alma/görevden uzaklaştırma işlemleri yürütülmüş, ancak bu işlemlerin ve belirlenen kıstasların birbirinden çok farklı uygulamalar olduğu, iller arasında bir uygulama birliğinin bulunmadığı gözlemlenmiştir. Hatta açığa alınmayan kamu çalışanları için bile idari tedbirlerin yürütüldüğü belirlenmiştir.

Bazı eğitim kurumu yöneticilerinin haklarında açığa alınma/görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmaksızın yöneticilik görevlerinin üzerlerinden alındığı ya da haklarında tesis edilen açığa alınma/görevden uzaklaştırma tedbiri bahse konu terör örgütüyle irtibatı bulunmadığı için kaldırılmasına rağmen yöneticilik görevlerine iade edilmediği görülmüştür.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartları düzenleyen 5. maddesinde, "son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak" şartı mevcuttur. Anılan eğitim kurumu yöneticilerinin, haklarında yürütülen adli veya idari soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerlerinden alınmamış olduğundan hareketle yöneticilik görevlerine iadesinde hukuki bir engel yoktur.

Bu nedenle, illere göre uygulama farklılıklarının önüne geçilmesi, kişisel tasarruflara meydan verilmemesi, dolayısıyla yeni mağduriyetlere yol açılmaması için üzerlerinden yöneticilik görevi alınanların göreve iadesiyle ilgili işlemler bir an önce yapılmalıdır.

21 Eyl 2016 - 23:03 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.