Eğitim-Bir-Sen'de Devir Teslim Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu seçilen yeni Yönetim Kurulu, devir teslim töreniyle görevi devraldı.

Eğitim-Bir-Sen'de Devir Teslim Yapıldı
Eğitim-Bir-Sen'de Devir Teslim Yapıldı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu seçilen yeni Yönetim Kurulu, devir teslim töreniyle görevi devraldı. Genel Merkez’de yapılan devir teslim törenine, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel Yönetim Kurulu eski üyeleri ve yeni Genel Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Törende konuşan Ahmet Gündoğdu, sendikal yolculuğa 1992 yılında çıktıklarını hatırlatarak, “Bu yolculuğun adı ‘millete ve ümmete borcu ödeme’ yolculuğuydu. Çünkü biz örgütlenmeyi, özelde üyelerimizin özlük hakları, genelde insanlığa bir borç olarak gören bir misyona sahibiz. Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan’ın bize bıraktığı miras bu. Hem o mirasın devamı olarak, hem ondan önceki kanaat önderlerimizin mirasını kuşanarak, Türkiye’nin en büyük örgütü haline getirdiğimiz Eğitim Bir-Sen’de bugün bayrak yarışı, devir teslim töreni olacak” dedi.

Başarılı Olmak Mecburiyetimiz Var

10 Şubat’ta genel başkanlıktan milletvekili aday adaylığı için ayrıldığını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: “10 Şubat’tan sonra arkadaşlarımız demokratik bir kongre yaşadılar. Demokrasi açısından örnek alınacak, Türkiye’nin işçi ve memur sendikaları açısından örnek teşkil eden, bir ay boyunca arkadaşlarımızın teşkilatları gezip sonradan demokrasi şöleni yaşattığı tabloyu, sonradan bembeyaz, tertemiz geride bıraktık. Devredecek olanlar da benim yönetim kurulu üyelerim, devralacak olanlar da benim yönetim kurulu üyelerim ve şube başkanlarım. Hizmet yarışı olur, devre yarışı olur ama asla belden aşağı vuruş bu camiada olmaz ve olmayacaktır. Yeni yönetime başarılar diliyorum. 320 bin üyeli ama 3 milyon üyesi varmış gibi millet adına, mazlumlar adına ihtişamlı karelere imza atmış, hep beraber imza attığımız bir davanın bundan sonraki sorumluluğunu üstlenecekler. Başarılı olacaklarına eminim, böyle yetiştirdik, böyle yetiştiler; Bu koltuklara bizden kim gelirse gelsin başarılı olma mecburiyeti vardır, başarısız olması asla söz konusu olamaz. Ben nerede olursam olayım, arkadaşlarım nerede olursa olsun bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hep beraber davamızın arkasında olacağız.”

Güzel Bir Yarış Oldu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ise, işyeri, ilçe ve şube seçimleriyle başladıkları demokrasi şölenini olağan genel kurulla bir anlamda taçlandırmış olduklarını ifade ederek, “Süreç içerisinde yaklaşık bir ay boyunca illerimizi, şubelerimizi, teşkilatlarımızı gezdik. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımız tarafından çok iyi bir şekilde karşılandık. Bir anlamda teşkilatlarımızı yeniden motive etmiş olduk. Güzel bir yarış oldu. Bu yarış sonucunda delegelerimiz görevi Ali Yalçın ve ekibine verdi. Delegelerimizin bu kararını saygıyla karşılıyor, yeni arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz. Eğitim-Bir-Sen’in tarihine baktığımızda altın harflerle yazılacak işlerin yapıldığını görüyoruz. Bu süre içerisinde bizim de bunda bir emeğimiz varsa; bundan mutluluk duyarız. Bundan sonra da, bu süre içerisinde daha fazla sorumluluk, daha fazla görevler bekliyor yeni arkadaşlarımızı. Önümüzdeki yıllarda eğitim çalışanları adına, memurlarımız adına, Türkiyemiz adına, coğrafyamız adına çok güzel işlerin yapılması gereken alanlar var. Bundan sonra bize de görev, sorumluluk düşerse bu görevleri yapmaya her zaman hazırız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum, Allah muvaffak etsin, hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Birbirimizin Rakibi Değil Refikiyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5. Olağan Genel Kurul’a kadar geçen süreci ‘demokrasi şöleni’ olarak nitelendirerek, “5. Olağan Genel Kurul’a gidiş sürecinde birbirinin rakibi değil, birbirinin refiki olarak, iki başkan yardımcısı olarak sürdürdüğümüz seçim kampanyası sonrası delegasyonumuz yeni dönemde bu görevi bizlere tevdi etmiştir” dedi.

Yalçın, “Bizim bu yükün altından kalkacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Biz, Ahmet Gündoğdu’nun öğrencileriyiz. Sendikacılığın kitabını açan Akif İnan’dır ama Türkiye’de sendikacılığın kitabını yazan Ahmet Gündoğdu’dur. O hakkı herkes teslim etmiştir” ifadelerini kullandı.

Zirveden Yeni Ufuklara

Eğitim-Bir-Sen’in yeni dönemdeki misyonu hakkında bilgi veren Yalçın, şunları söyledi:

“Sendikamız, yeni dönemde Türkiye’nin özgürleşmesine, demokratikleşmesine, eğitim çalışanlarının haklarının korunmasına, açlık ve yoksulluk sınırından çıkarılmasına katkı sunmaya devam edecektir. Eğitimin demokratikleşmesi adına yapacağı çalışmalarla kamuoyunda gündem oluşturacaktır. Yine siyasete, sosyal adaletin sağlanması, milli gelirden payın eşit şekilde dağıtılması yönünde baskı unsuru olmaya, Türkiye’nin bütün meselelerine olduğu kadar özel çalışma alanına yönelik bütün meselelerinde, yine nitelikli çalışmalar üretmeye, katkı sunmaya devam edecektir. Sendikamızın yeni dönemini ‘zirveden yeni ufuklara’ diye kodladık. Geldiğimiz nokta genel yetkili olmanın ötesinde bir noktadır ama alabileceğimiz çok mesafe, sunabileceğimiz çok katkı var Türkiye’nin demokratikleşme sürecine. Yeni dönemde sendikamızı yeni ufuklara ulaştırmak için elimizden geleni ortaya koyacağız. Bunu da sendikamıza emek vermiş bütün arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Genel başkan yardımcılarımız, bizim yine genel başkan yardımcılarımızdır, yine ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, arkadaşlarımızdır. Beraber bu süreci şekillendirecek, geleceğe ilişkin bütün serüvenimizi sürdüreceğiz. Yeni dönemde delegasyonun yetki verdiği ve görevlendirdiği genel başkan yardımcılarıma başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye’nin daha da demokratikleşmesi, demokrasinin korku tünelinden çıkması, ham demokrasinin tam demokrasi olması, bürokratik barikatların ortadan kaldırılması ve devletin milletle kucaklaşmasının daha fazla sağlanması, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, Türkiye’de yeni sivil bir anayasanın da hayata geçirilmesi anlamında çok ciddi katkılar sunacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Yeni dönem sendikamıza, mağdurlara, mazlumlara, masumlara ve ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yeni döneme ‘Bismillah’ deyip başlayacağız.”

Konuşmaların ardından, Ali Yalçın Ahmet Özer’den, Ramazan Çakırcı Murat Bilgin’den, Mithat Sevin Esat Tektaş’tan, Atilla Olçum Teyfik Yağcı’dan görevi devraldı.

26 Şub 2015 - 19:50 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.