Eğitim-Bir-Sen'den Atamalarda Aile Bütünlüğü Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen olarak, üyemizin, eşinin görev yaptığı yere atanması talebiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin işleme karşı açtığımız davada, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdare Dava Dairesi, atamalarda aile bütünlüğünün sağlanması gerektiğine

Eğitim-Bir-Sen olarak, üyemizin, eşinin görev yaptığı yere atanması talebiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin işleme karşı açtığımız davada, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdare Dava Dairesi, atamalarda aile bütünlüğünün sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, söz konusu işlemi iptal etti.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “mevzuat hükümleri ile atama ve yer değiştirmelerde aile birliğinin korunması temel ilke olarak benimsenmiş olup, söz konusu hükümler ile ailenin parçalanmaktan kurtarılması, huzur ve mutluluğunun devamının sağlanması suretiyle kamu görevlilerinin ailevi kaygılardan uzak olarak kamu hizmetini verimli ve etkin bir şekilde yürütmeleri için gerekli ortamın oluşturulması amaçlanmıştır. Olayda, davacının eşinin Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yaptığı, iki çocuklarının olduğu yerleşim yeri adresinin Süleymanpaşa ilçesi olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda, yer değiştirme suretiyle atamalarda, kadro imkânları göz önünde bulundurulması temel ilke olmakla birlikte, Anayasa’nın 41. maddesinde belirtilen ailenin ve çocukların korunması ilkesi gereği eşlerin aynı yerde görev yapması kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olacağından, davacının, eşinin görev yaptığı Tekirdağ ilinin merkez ilçesi olan Süleymanpaşa ilçesinde durumuna uygun bir okula atanması gerektiğinden, bu yönüyle dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.”

Mahkeme kararı için tıklayınız

20 Tem 2017 - 19:14 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.