Eğitim-Bir-Sen'den Görevde Yükselme Açıklaması

Unvan Değişikliği ve Görevde Yükselme Sınav Sonuçları Çan Eğrisi Yöntemine Göre Değerlendirilsin

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 28.02.2015 tarihinde yapılacak unvan değişikliği sınavı ile 12.09.2015 tarihinde yapılacak görevde yükselme sınavı yönünden, sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini talep etti.

Bakanlık, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda unvan değişikliği sınavının 28.02.2015 tarihinde, şef ve memur görevde yükselme sınavının 12.09.2015 tarihinde yapılmasının planlandığını duyurmuş; bunlardan unvan değişikliği sınavına ilişkin kılavuzu bakanlık web sayfasında yayımlayarak, başvuru ve sınav takvimini ilan etmiştir.

Söz konusu yönetmelik ve kılavuz hükümlerine göre, sınavlara ilişkin değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, sınava giren adaylardan 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Ancak, geçmiş tarihlerde Bakanlıkça gerçekleştirilen benzer sınavlar ile son olarak 2014 yılı merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadroları için 13.09.2014 tarihinde yapılan görevde yükselme sınavı ve sonuçları değerlendirildiğinde, sınav sorularının oldukça zor olduğuna ve sınava katılanların soruları cevaplarken hayli zorlandığına ilişkin yaygın şikâyetler sendikamıza iletilmiş, bunlar kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu durumun 2015 yılında öngörülen mezkûr sınavlarda da oluşması durumunda, sınavlara katılan adayların 70 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılmaları güçleşecek ve yeteri kadar adayın başarılı sayılması neredeyse imkânsız hale gelecek, bunun sonucunda söz konusu kadroların önemli bir kısmı boş kalacak.

Eğitim-Bir-Sen, Bakanlığa başvuruda bulunarak, böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için, merkez ve taşra teşkilatı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini istedi.

02 Şub 2015 - 14:35 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.