Eğitim-Bir-Sen'den MEB Bürokratlarına Eleştiri

Eğitim-Bir-Sen il başkanı ve Memur-Sen il temsilcisi Mehmet Kara 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen il başkanı ve Memur-Sen il temsilcisi Mehmet Kara 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Bakanlık bürokratlarını inisiyatif alamamakla suçlayan Kara, okul dönüşümleri ile ilgili olarak yapılan maksatlı yorum ve haberlere de tepki gösterdi.

Kara’nın açıklamaları şöyle:

Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlıyoruz.

Bir yanda bakanlığımızın tatili uzun uzun geçirmiş bürokratlarının ne hikmetse il içi ve dışı ile özür atamalarını eğitim öğretimin başlayacağı hafta sonuçlandırması sağlıklı ve huzurlu bir başlangıcı aksatan en önemli sebeplerden birisidir.

Diğer yanda yönetici görevlendirme takviminin gereksiz yere uzatılması ve dönemin başında neredeyse yöneticilerin okullarına yetişememesi maalesef bakanlığın planlama ve insan kaynağı noktasındaki eksikliğinin ve eğitim öğretimi bilenlerce değil emir komutayla idare edildiğinin bir belirtisidir. Emir gelmedikçe iş de yürümüyor maalesef.

Bir diğer husus müfredatı değiştirmeye çalışan ve kitap yazım komisyonlarını oluşturan üst yöneticilerin bırakınız hükümetin zihniyetini, toplum vicdanını yaralayıcı, milletin değerleriyle dalga geçer mahiyette bilgi ve görsellerle materyal oluşturmaya çalışma sklandalı. Bu skandallara bir takım insanların bilinçli ve yıpratma amaçlı imza attığını düşünüyorum. Bakanlığa ‘değerler eğitimi diyorsun, al sana değer’ şeklinde ders verir mahiyette.

Eğitimin en önemli paydaşı olan biz sendikalar da sistemi işletme adına değil, neredeyse kaos oluşturma adına işlere imza atar olduk. İdarenin yaptığı her türlü planlamayı kötü gösterme çabası sendikacılık değildir. Hele öküz altında timsah aramak hiç etik değildir. Durumdan vazife çıkarıp kişi ve kurumları yıpratmaya çalışmak kimseye fayda sağlamaz.

Trabzon basınında abi konumundaki tecrübeli, duayen gazeteciler EĞİTİME YÜZDE YÜZ DESTEK lütfen. Ben şu okul mezunuyum ona kimse dokunmasın demek, ben şu mahallede okudum bu mahallede kentsel dönüşüm yapmayalım demek gibi bir şeydir. Kentsel dönüşüm yapılan mahallelerdeki okullar maalesef kapanmayla yüz yüze kalıyor doğal olarak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imkânlar ölçüsünde bir taraftan bakanlığın tekli eğitim taleplerini karşılamaya çalışıp diğer taraftan eldeki imkânları en verimli şekilde kullanma yoluna gitmesi kadar doğal ne olabilir. Buradan bir Atatürk düşmanlığı çıkarmak olsa olsa hokkabazlık olur. Yapılan planlamanın hangi amaca matuf olduğunu araştırmadan bir takım değerler üzerinden algı operasyonları yapmaya çalışmak art niyetten başka nedir? Kaldı ki bu tür yönlendirmelere artık kimse tevessül etmemektedir. Yapılması gereken dönemin başında öğrenciye, veliye, trafik çilesine, eğitimin kalitesine, öğretmene ve idareye yardımcı olmak değil midir?

İlla birşeyler söylenecekse işte size malzeme;

Akçaabat, Ortahisar ve Yomra nüfus yoğunluğu ve hareketliliği en fazla olan ilçelerimiz. Yerel yöneticilerimize çağrımızdır. Lütfen imar planlarındaki okul alanlarını bir an önce Milli Eğitim Bakanlığına teslim edin. Yirmi katlı binalara imar verdiğiniz yerde bu binalardaki çocukları 20 km. uzaktaki okullara mecbur bırakmak millete hizmet değil, eziyet etmektir.

Siyaset bürokrasi ve sendikalar sürekli sayısı sınırlı ancak memnun olmayan birtakım şahıslar tarafından talep yoğunluğu altında ezilmektedir. Malumdur ki on binlerce çalışanı olan ve aynı şartlarda çalışan bütün fedakâr öğretmenlerimizin yanında her yıl siyaseti ve bürokrasiyi bizar eden bir takım şahıslar hiçte hak etmediği halde yerli yersiz görevlendirme istemektedir. Çalmadık kapı bırakmayan ve siyaseti ve bürokrasiyi mahkûm eden, hata yapmaya zorlayan bu kişilere karşı herkesin dikkatli olması gerekmektedir. Bu ve benzeri kişiler her yıl birini bulup işlerini bir şekilde hallediyorlar, olan fedakârlık yapanlara oluyor ve daha dönemin başında moraller bozuluyor.

Pırıl pırıl genç yavrularımızla yeni bir eğitim öğretim dönemine başlıyoruz. Binlerce öğretmen ve öğrenci ders başı yapıyor. On binlerce veli direkt ya da dolaylı olarak etkileniyor bu süreçlerden. Hep birlikte bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi ve birikime sahibiz. Yeter ki niyetimiz iyi, gayretimiz kavi olsun. Basınıyla, stk’yla ve tüm paydaşlarıyla eğitim; morallerin yüksek tutulması gereken bir alandır. Mutlu başlangıçlar ve hayırlı sonuçlarla fedakâr meslektaşlarıma başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Mehmet KARA

Eğitim Bir Sen İl Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi

19 Eyl 2017 - 22:24 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.