Eğitim-Sen: 9 bin 400 üyemiz haksızlığa uğradı

EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Kamuran Karaca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9 bin 400 üyelerinin haksızlığa uğradığını savunarak, ay sonunda bu haksızlığın ortadan kaldırılacağını söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Gaziantep'te sendika üyeleriyle bir araya geldi. Bir otelde yapılan toplantıda konuşan Kamuran Karaca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9 bin 400 üyelerinin açığa alınarak mesleklerinden ihraç edildiğini belirtti.

Açığa alınan üyeleriyle ilgili görüşme yaptıklarını ifade eden Karaca, haksızlığın Ekim sonu itibariyle ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Kamuran Karaca şöyle konuştu:

"Açığa alınan ve ihraç edilen 28 bin öğretmen ilk etapta FETÖ ile ilişkilendirildi. Eğitim-Sen'li öğretmen ya da eğitimci o süreçte yoktu. Ama sonrasında süreci siyasal olarak lehlerine dönüştürmek isteyen kesimlerin de özel çabasıyla ki; bu hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi bünyesinde, hem de yerellerde Milli Eğitim Müdürlükleri içerisinde şube müdürleri, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul idarecileri, özellikle kendini gizlemek isteyenler, bizim sendikamızın Eğitim-Sen'in eğitimcilerini de, öğretmenlerini de, üyelerine de bu kapsama sokmak için özel çaba harcadılar. Sendikanın yaptığı basın açıklaması, grev, alan eylemliliklerini sanki FETÖ sürecinin bir parçasıymış gibi bir algıya dönüştürmek isteyerek 11 bin 301 öğretmenin açığa alınması sürecinde bizim de 9 bin 400 üyemizi açığa aldılar. Ama Eğitim-Sen olarak bu sürece sessiz kalmadık. Haksızlıkları kamuoyuyla paylaştık, siyasi partilerle paylaştık. Üyelerimizin açığa alınması ya da ihraç edilmesi ki bu bağlamda Gaziantep'te de 407 üyemiz açığa alınmıştı, şube başkanımız, şube sekreterimiz ihraç edilmişti. Bu kapsamda yaptığımız görüşmeler, yaptığımız fiili mücadeleler sonrasında belirli bir noktaya geldik. Sanıyorum bu ayın sonuna kadar özellikle Eğitim-Sen üyelerine yapılan haksızlık büyük ölçüde ortadan kaldırılacak ve arkadaşlarımız görevlerine dönecek. Bu ay içerisinde bunun sonuçlanmasını bekliyoruz."

22 Eki 2016 - 23:10 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.