Eğitime Hazırlık Ödeneği Bayram öncesi Ödenmelidir

Her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde, Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte, Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir.

egitime_hazirlik_odenegi_yazi_611_23082016.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 32. Maddesi uyarınca, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde, Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte, Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmektedir. Ödeneğin hangi tarihte ödeneceği konusunda karar verme yetkisi ise Bakanlıkta olduğundan hareketle Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlangıcında ödenecek olan eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin Kurban Bayramı öncesinde öğretmenlerimize ödenmesi hususunda talepte bulunduk.

23 Ağu 2016 - 18:45 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.