EGM: Bakan Kaya'nın eşinde Bylock yok, iddialar asılsız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda yer alan iddiaların, gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik ve tamam

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün şifreli haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadele kararlılığında hedef saptırmaya yönelik gayretler olduğu belirtildi.

İşte Emniyet Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklama;

FETÖ terör örgütünün haberleşme aracı olarak kullandığı bylock iletişim programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadele kararlılığımızda hedef saptırmaya yönelik gayretler olduğu daha önceki açıklamalarımızda belirtilmiştir.

Kişi, kurum ve makamları yıpratma amacıyla yine bu yönde çalışıldığı görülmektedir. Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın bylock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır.

FETÖ ve tüm terör örgütleri ile mücadelemiz bütün hedef saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​

17 Eki 2017 - 17:53 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.