Emekliye 3 maaş avans

Maaşın 3 katına kadar avans ödemesini emekliler dört gözle bekliyor. Çalışma ve Maliye Bakanlıkları’nın üzerinde maliyet hesabı yaptığı belirtilen düzenlemenin, çok kısa sürede Meclis’e getirilmesi planlanıyor ..

Emeklilere faizsiz kredi için çalışmalar devam ederken, 'avans' verilmesi de masada. İsteyen emeklilere maaşlarına karşılık belli miktarda avans verilmesi ve faizsiz olarak aydan aya maaşından kesilmesi planlanıyor. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere verilecek avansın, sisteme getireceği maliyeti değerlendiriyor. Yapılan çalışmanın önümüzdeki günlerde netleşmesi planlanıyor. Kısa sürede taslak haline getirilmesi amaçlanan düzenlemenin, Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK'dan avans verilecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek.

FAİZSİZ 36 AY İMKANI

Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Emekliler, özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları nakit sıkıntısını avans sistemiyle atlatacak. Bankadan çektiği kredide faiz ve masraf ödemek zorunda kalan emekli, bu yüklerden kurtulacak.

10 KAT KREDİ MASADA

Seçimlerden önce emekliler için maaşının 10 katı kredi konusu da gündeme gelmişti. Hala masada olan bu sisteme göre ise kamu bankaları emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verecek. Emekli maaşını o bankaya taşıyacak ve taksitler her ay ücretinden kesilecek. Bu kredilerden faiz alınmadığı gibi masraf adı altında herhangi bir para da talep edilmeyecek. Her iki sistemi de sevinçle karşılayan emekliler bir an önce sonuç alınmasını istedi.

Takvim

27 Haz 2016 - 15:39 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.