Erdoğan: Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna'da Mursi'ye verilen idam kararına ilişkin "Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı Sisi değil, Mursi'dir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Cumhurbaşkanlığı konseyi üyeleri ile ortak basın açıklaması düzenledi. Burada yaptığı konuşmasında "Mısır'da hakkında idam kararı verilen Mursi ile alakalı bir telefon diplomasisi yürüttüğünüz ifade edildi. BM nezdinde bir adım atıldı mı?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi;

"BENİM İÇİN MISIR'IN CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR"

"Mısır'da en başından beri darbe girişimini desteklememiz, tasvip etmemiz mümkün değildi. Özellikle de demokrasiye inanmış bir lider olarak. Bugünün geleceği dünden belliydi. Ben uluslararası platformlarda şu anda darbeci Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Şu anda yine söylüyorum. Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir. BM'de aynı masaya onunla oturmadım. Oturursam, kendimi inkar ederim. Oturursam demokrat olmam."

ensonhaber.com

21 May 2015 - 07:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.