Erdoğan BM'de Konuştu: Yeni Bir Planı Hayata Geçiriyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta BM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Erdoğan, İdlib'te yeni bir planı hayata geçirdiklerini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Dünya barışı için yeni bir bakış açısı geliştirmeye ihtiyacımız var.

"İDLİB'TE YENİ BİR PLANI HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Suriye'yi yerle bir eden terör, sınırları aşarak kanser gibi yayılıyor. Suriye'yi uluslararası toplum yalnız bıraktı.

Türkiye olarak bu inanların yaşadıkları trajediye kayıtsız kalamazdık.

Astana'da varılan mutabakat çerçevesinde İdlib için yeni bir planı hayata geçiriyoruz.

"AB SÖZÜNÜ TUTMADI"

Avrupa Birliği, Suriyeli sığınmacılar için söz verdiği maddi yardım sözünü tutmamıştır.

Buradan tüm dünyanın huzurunda, topraklarında barındırdığı 3,2 milyon sığınmacının tüm yükünü Türkiye'nin omuzlarına bırakan ülkeleri ve uluslararası kuruluşları verdikleri sözleri tutmaya davet ediyorum.

Türkiye dünya çapında yardım faaliyetleri gösteren bir ülkedir. Mağdur ve mazlum olan herkesin yardımına koşuyoruz.

Türkiye yaptığı insani yardımlarda milli gelirine göre dünyada birinci sıradadır.

"FIRAT KALKANI'NDA 3 BİNE YAKIN DEAŞ'LIYI ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında 3 bine yakın DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Fırat Kalkanı Harekatı bölgede DEAŞ'a karşı başlatılan mücadeleler arasında en güçlü olanıdır.

"ONLARIN AMACI KESİNLİKLE DEAŞ'LA MÜCADELE DEĞİLDİR"

Bölgede DEAŞ'a karşı mücadele verdiğini söyleyen grupların ve güçlerin büyük bir bölümünün kesinlikle böyle bir amacı yoktur. Bu gruplar ve güçler DEAŞ'ı kendi gündemlerini hayata geçirmek için bir araç olarak kullanıyor.

"PYD'NİN EYLEMLERİ İNSANLIK SUÇUDUR"

PYD, YPG'nin Suriye'de ele geçirdiği bölgelerde demografik yapıyı değiştirme, halkın mallarına el koyma, kendisine karşı çıkanları öldürme veya sürgün etme yönündeki çabaları insanlık suçudur. DEAŞ'la mücadele meşru bir zeminde yürütülmediği takdirde dünyanın yeni DEAŞ'ların tehdidi altına girmesi kaçınılmazdır.

haber7

19 Eyl 2017 - 22:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.