Erdoğan: O silahlar sizi de vuracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam Teşkilatı su bakanları toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüne silah desteği veren ülkelerin kim olduğunu bildiklerini, aynı silahların bir gün o ülkeleri de vurabileceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

-2012 yılında yine İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz bakanlar konferansında onaylanan su vergisini hayata geçirmeliyiz. Oturup, konuşup, dağılacaksak, bunu hayata geçirmeyeceksek bu toplantıların bereketi kaybolur. Netice almamız lazım. Bu toplantıda alınan kararlarla kurulması beklenen su konseyiyle refah ve işbirliğinin artmasını temenni ediyorum.

- Suriye'de 6 yıldır devam etmekte olan iç savaş milyonlarca Suriyeliyi evlerinden etti. Suriyeli kardeşlerimiz ulaşabildikleri her yere sığınmaya çalıştılar. Sığınan Suriyeli sayısı 5 milyonu geçti. Biz bunların 2 milyon 7 binine, Irak'tan da 300 bin kardeşimiz var. Şu anda 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. 10 farklı ilde 26 barınma merkezinde yaşıyor.

HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK

- Suriye içinde yerlerinden edilmiş kişilere sınırın 0 noktasında insani yardım çalışmaları yürütüyoruz. Ülke ve millet olarak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Her konuda misafirlerimize destek veriyoruz. Bizim için çıkar veya diplomatik manevra konusu değildir. Kardeşin kardeşe zor günde destek olması olarak bakıyoruz.

AB'YE VİZE TEPKİSİ

- Avrupa Birliği ile vize muafiyetinde pek çok şart getirdiler. Biri de Suriyeli kardeşlerimizin şartlarını iyileştirmek için ayrılan kaynaktı. AB'nin bize böyle bir destek vermesinden elbette memnun oluruz. Mesele öyle bir yere geldi, düğümlendi ki bize bağış yapılıyormuş gibi intiba ortaya çıktı. Bizden proje istiyorlar, ne projesi biz bu projeleri hayata geçirmişiz. Biz bu projelerin onayını Avrupa'dan almadık. Bu kardeşlerimiz sınırlarımıza dayandığında dikenli tellerle geri çevirmedik, kapılarımızı açtık. Bu bizim için vecibeydi, bunu yerine getirdik.

10 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Kamplarda kalan Suriyeliler için harcadığımız meblağ 10 milyar doları aşmıştır. Bir o kadar da STK'lar ve belediyelerimiz yardımları, destekleri var. Söz verilen kaynak gelirse, misafirlerimizin durumlarını daha da iyileştirme şartlarına kavuşuruz. AB ülkelerinin ikircili ve samimiyetsiz tavrını bir kenara bırakıyorum. Asıl İslam ülkelerinin buna sahip çıkmasına ihtiyaç var.

BİZDEN ÖNCE YOKTU, BİZ GETİRDİK

Türkiye'nin su kaynaklarını doğru yönetme ve kullanma tecrübesi vardır. Su alanındaki gücümüzün kaynağı, suyun doğru yönetilmesi konusunda bilgi birikimimizdir. Biz bu tecrübemizi tüm Müslüman ülkelerle paylaşmaya hazırız. Bizden önce recycle (geri dönüşüm) uygulaması yoktu, bunu biz getirdik. Atık suyu arındırmak suretiyle tasarruf etmiş olursunuz. 1990'lı yılların ortalarına gelinene kadar İstanbul da ciddi su sıkıntısıyla karşı karşıyaydı. Belediye başkanlığım döneminde kurduğumuz güzel bir ekiple kısa bir zamanda çözdük.

DİYARBAKIR'DAKİ TERÖR KATLİAMI

Diyarbakır şehir merkezine 20 kilometre mesafade büyük bir patlama meydana geldi. Bu saldırıda kullanılan patlayıcı bölgede yol yapımı için kullanılmak üzere bulunan patlayıcı yüklü kamyonun PKK'lı teröristler tarafından çalınması sonrası gerçekleşmiştir. Bu eylemin dünyada tepki toplaması gerekir. Sorun terör eylemi değil bu terör örgütleri karşısında takınılan bu iki yüzlü tavırdır.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE VERDİĞİNİZ O SİLAHLAR YARIN SİZİ VURACAK"

Terör örgütlerinin elindeki silahların hangi ülkelerin silahları olduğunu biliyoruz. Ama bu silahlar gün gelir kendilerini de vurur.

17 May 2016 - 16:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.