Erdoğan ve Putin yine bir araya geliyor

Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Ümit Yardım, Rus ve Türk liderler arasındaki görüşmenin bu yıl Rusya’da gerçekleşeceğini bildirdi.

Basın toplantısı düzenleyen Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki üst düzey görüşmenin geçen yıl Ankara’da yapıldığını hatırlatarak, bu yıl da benzer bir görüşmenin gerçekleşeceğini ifade etti. Yardım, liderlerin bu kez Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmesini beklediklerini belirtti.

Başkan Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Aralık 2014'de Ankara’da bir araya gelmişti. Baş başa görüşme, planlanandan yaklaşık üç kat daha uzun sürmüştü. Görüşmede, Suriye’deki krizin çözümü ve Ukrayna’daki gelişmeler ele alınmıştı.

Putin’in Türkiye ziyareti sırasında, Karadeniz üzerinden Türkiye’ye yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edileceği de duyurulmuştu. Putin, Türk mevkidaşıyla görüşmesinin ardından, Güney Akım’ın iptal edilerek hattın Türkiye’ye yönlendirileceğini açıklamıştı. Yeni proje, resmi olarak açıklanmasa da, "Türk Akımı" ismiyle anılmaya devam ediyor.

AVRUPA, TÜRKİYE'DEKİ BULUŞMAYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya ve AB'nin, Ukrayna ve gaz krizinin yaşandığı dönemde Putin'in Türkiye'ye ziyareti ve Erdoğan'la yaptığı anlaşmalar Avrupa'dan tepki almıştı.

En büyük tepki Almanya'dan olmuştu

Almanya'da hükümet ortakları arasında yer alan Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi’nden (CSU) Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaya tepki geldi. CSU Dış Politika Sözcüsü Florian Hahn, Alman N-TV kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında varılan ve gaz satışını genişleten anlaşmayı ’Bir NATO ülkesinin Rusya’ya verdiği yanlış işaret’ olarak nitelendirmişti..

Rusya lideri Vladimir Putin’in taktik geliştirdiğini iddia eden Florian Hahn, Putin’in batıya mesaj vermek için Ankara’yı seçtiğini söyledi. Türkiye’nin kimlerle yakınlaşacağına ve ne tür anlaşma yapacağına kendisinin karar verebileceğini kaydeden Hahn, "Ancak, Türkiye NATO üyesi olduğu gerçeğine uygun tavır sergilemeli ve NATO çıkarlarına uygun davranmalı" demişti.

Kaynak: Haber7.com

04 Şub 2015 - 10:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.