Erdoğan'a yeni başdanışman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına ekonomist- gazeteci-yazar Cemil Ertem getirildi.

Sabah
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ertem, ekonomi ve finans alanlarında danışmanlık yapacak.

Cemil Ertem Kimdir?

Ekonomist doktor, gazeteci, yazar kimliğiyle tanınmaktadır. Günlük gelişme ve haberlerden yola çıkarak, iktisat teorisini politikayla birleştirerek ekonomi yazıları yazmaktadır. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır.

İktisat ve siyaset konusunda uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, kuruluşundan yakın zamana kadar, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ertem Finans ve İşletme dersleri vermiş, Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri alanında çalışan Ertem 2011 yılı MÜSİAD en iyi ekonomi yazarı ödülünü almıştır.

Etkileşim Yayınları'ndan Bitişler ve Başlangıçlar ve Yeni Dünya Düzeni-WikiLeaks (Özgür Uçkan'la) adlarında kitapları bulunmaktadır.

27 Oca 2015 - 06:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.