Erdoğan'dan AB'ye fasıl tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfının “50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri” Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin güvenliğinin Türkiye'nin batı değil, doğu sınırlarından başladığını söyledi.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR ŞEKİLDE OLSA DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Hotel'de düzenlenenen İktisadi Kalkınma Vakfının “50. Yılında Türkiye -AB İlişkileri” Programı'nda yaptığı konuşmada, 2005'te başlayan AB ile müzakere sürecinde bugüne kadar 14 fasıl açıldığını, bunlardan Bilim ve Araştırma başlığını taşıyan 25'inci faslın geçici olarak kapatıldığını belirterek, "Açılması gereken diğer fasıllar ise şu an tamamen siyasi engellemelere takılmış durumda. Biz, inişli çıkışlı bir şekilde de olsa 10 yıldır müzakere sürecimizi devam ettirmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ORTAK HAREKET MECBURİYETİ

Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin yaşanan bölgesel ve uluslararası gelişmeler ışığında artık daha farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakınız Suriye'den Ukrayna'ya Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar bölgemizde cereyan eden hadiseler ve giderek büyüyen bölgesel tehditler karşısında Türkiye ve AB beraber hareket etmek mecburiyetindedir" şeklinde konuştu.

AB SINIRLARI DOĞU SINIRLARIMIZDAN BAŞLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği’nin güvenliği batı sınırlarımızdan değil, doğu sınırlarımızdan başlıyor" dedi.

YENİ TÜRKİYE HEDEFİ

"Bizim Yeni Türkiye hedefimiz, asla AB'den bağımsız değildir. Daha güçlü, daha müreffeh, daha demokrat bir Türkiye'yi ifade eden yeni Türkiye hedefimize, AB tam üyeliğimizle daha hızlı şekilde ulaşabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, AB'nin sadece siyasi değil, ekonomik istikrarının da anahtarıdır. Türkiye'yi dışlamış bir AB'nin değil küresel, bölgesel güç konumunu dahi muhafaza edemeyeceğine inanıyorum."

09 May 2015 - 15:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.