Eski Zaman gazetesine operasyon: 47 gözaltı kararı

Fetullahçı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Terör örgütünün yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine ve yazarlarına operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç Abdülhamit Bilici. Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de bulunuyor.

Gazete yöneticileri hakkında, gazete trajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak iddiası da bulunuyor.

Zaman Gazetesi yönetimine geçtiğimiz mart ayında Fetullahçı terör örgütü'nün yayın organı haline geldiği gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

27 Tem 2016 - 11:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.