Facebook fanatiklerine özel yaşam alanı

Kimileri Facebook'a tamamiyle bağımlı olduklarını ve sürekli sayfalarını kontrol etmeden duramadıklarını söylüyor. Peki ya Facebook fanatikleri için bir yaşam alanı oluşturulmasına ne dersiniz?

Şirketin planları gerçekleşirse Facebook'suz yapamayanlara Facebookkent'te kalma yolu açılabilir.

Facebook, Silikon Vadisi'nde bir kilometre kareye yakın bir arazi satın aldı. Silikon Vadisi'nde iş dünyasına dair haberler veren yayın organına göre, Facebook, sadece bir şirket yerleşkesi kurulamayacağı, kurulacak merkezin toplumla bütünleştirilmesi gerektiği inancında.

Facebook sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu alım bizim geleceğimize, Menlo Park'ın geleceğine yönelik yatırım. İyi bir komşu olmak bizim için çok büyük önem taşıyor. Önümüzdeki aylar ve yıllar çerçevesinde kent yetkilieri ve toplum önderleriyle yerel öncelikler konusundaki diyaloğumuzu sürdüreceğiz." dedi.

Gerçek şu ki, Facebook'un söz konusu arazide ne yapacağını ve çalışanların ve yerel halkın şirket genel merkezinin yanı başında yaşayabileceği büyük boyutlu bir Facebookkent kurup kurmayacağını söylemek için henüz erken.

Bu araziyle ilgili herhangi resmi plan çizilmedi.

Facebook'un taşınması da için birçok yıl alabilir. Ama bir Facebookkent kurulmasının düşünüldüğü doğru.

Kaliforniya'da Menlo Park yakınındaki toprakların sahibi olan Facebook, yıllardır bölgede en büyük istihdamı sağlayan şirklet.

DÖRTTE BİRİ FACEBOOKTA ÇALIŞIYOR

Bölgede yaşayanların dörtte birinden fazlası Facebook'ta çalışıyor.

Aslında şirketlerin çalışanları için yaşam alanları oluşturması yeni bir olgu değil.

Geçmişte İngiltere'de bir sabun imalat şirketi Wirral'de Port Sunlight kentini kurmuştu. Birmingham'da da Bournville çikolata şirketi için bir kent kurulmuştu.

Facebook'un bir yerleşim alanı kurarak bulunduğu bölgeye de bir katkıda bulunmuş olacağı düşünülüyor.

Facebook ve bilişim teknolojisiyle ilişkili diğer şirketler uzun süredir bulundukları yerlerde konut fiyatlarının artmasına ve yöre sakinlerinin konut sahibi olma yoluna bir türlü adım atamamasına neden olmakla suçlanmakta.

KAYNAK: HÜRRİYET

12 Şub 2015 - 14:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.