Facebook'taki mor çiçeğe büyük tepki

Facebook'ta anneler gününde eklenen bir simge büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, anneler gününde 'beğen' butonuna yeni simge ekledi. Beğen simgelerine eklenen 'Mor çiçek' Facebook tarafından minnettarlık simgesi olarak adlandırıldı ancak binlerce Türk kullanıcı tarafından büyük tepki topladı.

TÜRK KULLANICILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Tepkilerin sebebi ise beğen butonuna eklenen bu mor çiçeğin Ermenistan tarafından sözde soykırımın simgesi olarak kullanılan 'unutma beni' çiçeğine oldukça çok benzemesi. Bu çiçek Ermenistan tarafından tüm dünyada sözde soykırımı temsil eden simge olarak lanse ediliyor.

Binlerce Türk kullanıcı Facebook’un bu benzerliği özellikle tercih ettiğini ve sözde Ermeni soykırımının propagandasını yaptığı da iddia etti.

Haber7

16 May 2017 - 16:33 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.