Fazladan Nöbete Hayır!

Eğitim Bir Sen

Nöbet görevine ücret verilmesi için imza kampanyası başlatarak ‘angaryaya hayır’ diyen Eğitim-Bir-Sen olarak, 30 Mart itibarıyla, eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde, her ne amaçla olurla olsun, verilen nöbetin tutulmaması yönünde karar aldık.

Genel Yönetim Kurulu’nun bu konuda aldığı karar şu şekilde: Sendikamız tarafından toplu sözleşme masasına ve KPDK gündemine taşınmasına rağmen, idarece öğretmenlerimize nöbet görevi karşılığı ücret ödenmesi noktasında somut bir düzenleme yapılmamış olması üzerine, nöbet görevi karşılığında nöbet tutulan her gün için bu görevin karşılığı olarak birim saat üzerinden nöbet görev ücreti ödenmesi ya da ek ders ücreti ödenmesi hususunda gerekli düzenlemeler ilgili kurumlarca gerçekleştirilinceye kadar 30.03.2015 tarihinden itibaren nöbet görevinin; haftada bir gün, kadrosunun/görevlendirmesinin bulunduğu eğitim kurumunda önceden belirlenmiş nöbet görev yeriyle sınırlı olmak üzere yerine getirilmesine; eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde her ne amaçla olurla olsun verilen nöbet tutulmamasına karar verilmiştir.

Kararı Görüntülemek İçin Tıklayınız

03 Nis 2015 - 09:59 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.