Fenerbahçe-Galatasaray maçı muhtemel 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının en önemli maçında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluğun kaderi açısından en kritik randevulardan biri olan bu derbi saat 19.00'da başlayacak ve nefesler tutulacak.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak dev mücadeleyi, en kariyerli Türk hakemi olan Cüneyt Çakır yönetecek.

F.BAHÇE ZİRVEDEN KOPMAK İSTEMİYOR

Son 2 haftada 5 puan kaybederek zirve yarışında yara alan evsahibi Fenerbahçe, büyük taraftar desteği altında oynayacağı derbiyi kazanarak, zirvede puan farkını 1'i indirmek amacında. Kadıköy'de rakibine 15 yılı aşkın süreyi kapsayan 18 resmi maçta yenilmeyen teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertli takımda derbi öncesi Alper Potuk ile Hasan Ali Kaldırım'ın sakatlıkları bulunuyor.

GALATASARAY FARKI AÇMAK İSTİYOR

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıkış yakalayan, ligdeki son 4 maçını kazanan lider Galatasaray ise derbiyi kazanarak, Kadıköy'de rakibi karşısındaki 5 bin 555 günlük galibiyet hasretini sonlandırmak amacında. Derbi galibiyetiyle rakibiyle arasındaki puan farkını 7'e çıkarmayı amaçlayan, taraftar desteğinden yoksun sarı-kırmızılı ekipte geçtiğimiz günlerde bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo dışında eksik bulunmuyor.

FENERBAHÇE, KADIKÖY'DE SON 2 MAÇI KAZANAMADI

Fenerbahçe, ligde iç sahada yaptığı son iki maçta kazanamadı. 19. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, 21. hafta maçında ise Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybederek, evindeki yenilmezlik (33 maç) unvanını noktaladı.

HAMZA HAMZAOĞLU MAÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig'de teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıktığı maçlarda yenilmedi. Sarı-kırmızılı takım, Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 11 lig maçından 9 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray ayrıca ligde son 4 maçında Eskişehirspor'u 2-1, Balıkesirspor'u 3-1, Medicana Sivasspor'u 3-2 ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenerek galibiyet serisi yakaladı.

GALATASARAY, 18 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na rakibinin 4 puan önünde lider unvanıyla çıkacak sarı-kırmızılı takım, Kadıköy'de son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihindeki lig maçında 2-1'lik skorla aldı. Galatasaray, rakibiyle daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 15'i de lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

1999-2000 sezonunun 9. haftasında oynanması gereken ancak milli maç ve Galatasaray'ın Avrupa kupası karşılaşması nedeniyle ertelenen karşılaşmayı 2-1 kazanan Galatasaray, zirvedeki en yakın takipçisi Gaziantepspor ile arasındaki puan farkını 8'e çıkarıp 32 puanla koltuğunu korurken, Fenerbahçe ise 21 puanla 5. sırada kalmıştı.

KÖTÜ İSTATİSTİĞE RAĞMEN KADIKÖY'DE ŞAMPİYON OLDULAR

Galatasaray, son 14 sezonda Kadıköy'deki kötü performansına rağmen 2011-2012 sezonundaki 0-0 beraberlikle lig şampiyonluğunu elde ederek, rakibine büyük bir çalım attı. Süper Final oynanan sezonda şampiyonluk için kendisine 1 puanın yettiği son haftada Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşan Galatasaray, 0-0 beraberlikle istediği sonucu alarak kupaya uzandı.

FENERBAHÇE'DE CEZA SINIRINDA 4 İSİM

Sarı-lacivertli ekipte derbi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, yarınki maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşerek, 24. haftadaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

GALATASARAY'DA 5 İSİM SINIRDA

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisi öncesinde 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda üçer sarı kartları bulunan Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz derbi de de sarı kart görmeleri halinde ligin 24. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

KADIKÖY'DE SEZONUN EN KALABALIK MAÇI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezon ilk kez tribünlerin tamamen dolması bekleniyor. Ligde 23. haftaya kadar iç sahada çıktığı 11 maçta tribünlerin tamamını dolduramayan sarı-lacivertliler, taraftarın büyük ilgi gösterdiği derbiyi kapalı gişe oynayacak. Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, cezası nedeniyle karşılaşmayı statta izleyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Bruno Alves

Egemen Korkmaz

Caner Erkin

Mehmet Topal

Emre Belözoğlu

Diego Ribas (Raul Meireles)

Dirk Kuyt

Moussa Sow

Emmanuel Emenike

GALATASARAY

Fernando Muslera

Sabri Sarıoğlu

Aurelien Chedjou

Koray Günter

Olcan Adın

Emre Çolak (Bruma)

Selçuk İnan

Hamit Altıntop

Wesley Sneijder

Umut Bulut

Burak Yılmaz

kralspor

08 Mar 2015 - 12:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.