Ferhat Öztürk'ten MEB'e Sitem: “Alın Teri” Kuruyalı Aylar Oldu…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) sınavları düzenli bir şekilde yapılmakta; “emekçi”lerimiz gece-gündüz, hafta sonu çalışarak ve de çalışmaya devam ederek vatandaşımızın mağdur olmasını önlemişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) sınavları düzenli bir şekilde yapılmakta; “emekçi”lerimiz gece-gündüz, hafta sonu çalışarak ve de çalışmaya devam ederek vatandaşımızın mağdur olmasını önlemişlerdir.

ANCAK görevlerini yerine getiren personel aylardır hak ettikleri sınav ücretlerini alamamaktadır. Yardımcı hizmetliler, VHKİ’ler, memurlar, polisler, şefler, öğretmenler, şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, müfettişler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürleri, ….mesai saatleri dışında,- ailesinden aldıkları zaman da-, hafta sonu tatillerinde çalışarak hakkettikleri ücretlerini almak için “Ankara”nın, Milli eğitim Bakanlığı’nın yolunu gözlemek zorunda bırakılmıştır!...

Sebebi ne olursa olsun; tüm uyarılara rağmen dört aydır çözüm bekleyen bu konuda, Diyanet İşleri Eski Başkanımız Mehmet GÖRMEZ Hocanın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle sosyal medyadan bizlere –hatırlattığı- hadis-i şerifleri ben de tekraren hatırlatırım:

* İşçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz. (İbn Mace)

* Her kimin kardeşi hizmetinde çalışırsa, yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, onlara güçlerini aşan yükler yüklemesin ağır işler yüklerseniz bizzat yardım ediniz. (Buhari)

* Kıyamet gününde üç kişinin hasmı ben olurum; 1- Adıma yemin içip söz verdiği halde sözünde durmayan kimse, 2- Hür bir insanı köle diye satıp parasını yiyen kimse, 3- İşçiyi çalıştırıp, işini yaptırdığı halde ücretini ödemeyen kimse. (Buhari)

Ferhat ÖZTÜRK

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı

19 Eki 2017 - 23:09 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.