FETÖ-DEAŞ ders kitabında

15 Temmuz Demokrasi Zaferi 4 ayrı derste destan ve efsanelerde anlatılacak. Derslerde PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin çıkış nedenleri de anlatılacak

SAFURE CANTURK

15 Temmuz Demokrasi Zaferi başta olmak üzere darbeler, FETÖ-PKK-DEAŞ gibi terör örgütleri müfredat programına alındı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren bu konular ilkokul öğrencilerine ders olarak anlatılacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Başöğretmen Salonu'nda yeni müfredatı basın toplantısıyla açıkladı. Buna göre, yeni müfredat bu yıl 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda uygulanacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm ders ve sınıflarda yeni müfredatla eğitim verilecek.

4 AYRI DERSTE ANLATILACAK

Müfredatın sade ve anlaşılır olmasına önem verdiklerini ve değerler eğitimini odak noktası yaptıklarını belirten Bakan Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine yeni müfredatta 15 Temmuz ve cihat konusuna da yer verdiklerini söyledi.Yılmaz, "Sosyal bilgiler dersi öğretim programında demokrasinin kazanımının işlenmesi sırasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ele alınmasını isteyeceğiz. Yine Türkçe derslerinde Milli Mücadele ve Atatürk temasında konu örneklerinde 15 Temmuz da işlenecek" şeklinde konuştu.

CİHAT VATAN SEVGİSİDİR

Cihat kavramının da müfredatta doğru anlamıyla öğrencilere aktarılacağını belirten Yılmaz, "Cihadın gerçek anlamı, ülkemizi sevmektir, vatanımızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet etmek için her ne gerekiyorsa o konuda varlık göstermektir. Cihadın ne olduğunun ve ne olmadığının öğretilmesi, Bakanlığımızın asli görevleri arasında olduğu için var. Bundan rahatsız olmaya gerek yok. Din derslerinde, fıkıh dersinde evlatlarımıza vermek istiyoruz" diye konuştu.

Sabah

19 Tem 2017 - 09:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.