FETÖ mahkeme kurup yargılamış

FETÖ operasyonunda tutuklanan 'abi', "Konya imamının kurdurduğu mahkemeyle beni yargılamaya çalıştılar. 'Biz hizmetin yargıçlarıyız' dediler" diye konuştu

HALİT TURAN

Konya'da FETÖ soruşturmasında İç Anadolu Bölge yapılanmasının deşifre edilmesinin ardından, isimleri tespit edilen bölge, il ve eyalet imamlarının da aralarında bulunduğu 77 kişiden 29'u gözaltına alındı. İl genel muhasebecisi İsmail Karaaslan, Mevlana Eyalet İmamı Yusuf Hacıismailoğlu ve 3 büyük bölge imamının da aralarında bulunduğu 26 zanlı tutuklandı. Konya'da bütün imamların deşifre edilmesinin ardından itirafçıların ifadeleriyle yapının röntgeni çekildi. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen büyük bölge imamı Ü.Ç. de hain örgütün bütün detaylarını anlattı: "Eyalet imamları gizlilik için çeşitli programlar kullanılmasını istiyordu. Kakao adlı program aracılığıyla mesajlaşarak üstlerle irtibat kuruyorduk. Gülen, diyalog, hoşgörü gibi söylemleri maske olarak kullanıyor. Cemaate gönül verenlerin yaklaşık yüzde 80'i ayrıldı."

MAHKEME KURDULAR

Ev abisi ve belletmen A.K. ise ifadesinde "Sabah Dersanesi'nde iki muhasebe programı kullanarak yolsuzluk yapıldığını fark edince örgütten ayrılmak istedim. FETÖ'nün Konya imamının kurdurduğu mahkemeyle beni yargılamaya çalıştılar. Yazılı savunmamın ardından 'Yargılanacaksın' dediler ve hiç tanımadığım 4 kişi tarafından sorguya çekildim. Ellerinde savunma fotokopisi ile 'Biz hizmetin yargıçlarıyız, eyaletten geldik, seni yargılayacağız' dediler. (Sabah)

07 Ağu 2016 - 11:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.