FETÖ'den İhraç Edilen Hakim ve Savcılara Plaketli Veda

HSYK tarafından ihraç edilen savcı ve hakimlere plaketli gece düzenleyen FETÖ davalarına bakan mahkeme başkanlarına inceleme başlatıldı

MUAMMER BAŞKAN

Malatya Adliyesi'nde görevli olan ancak HSYK tarafından FETÖ bağlantısı nedeniyle 17 Mart'ta ihraç edilen Hakim Şahin Tüfenkçi için skandal bir yemek verildiği ortaya çıktı. Şubat ayında eşi hakim Ayfer Sadioğlu ile birlikte Bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen savcı Burhan Sadioğlu'nun da hazır bulunduğu yemeği veren isimler ise şoke etti.

BOL KAHKAHALI GECE

Geceye Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç. 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Fidan, hakimler Recep Yargıcı, Mehmet Güloğlu, Kılıçaslan Erdem, Adil Saraçoğlu, Turan Kılıç, Bilal Adıgüzel, Cumhuriyet Savcısı İsmail Gökhan Orman, HSYK tarafından ihraç edilen Burhan Sadioğlu ve Şahin Tüfekçi ile babası Erol Tüfekçi'nin katıldığı öğrenildi. Yemeğin ardından, Tüfekçi'ye plaket de verildi.

MÜFETTİŞ İNCELEME BAŞLATTI

Yemeğin bir ihbar ile ortaya çıkması üzerine, HSYK tarafından yemeğe katılan hakim ve savcılar hakkında inceleme başlatılıp müfettiş görevlendirildi. Yemeği organize eden Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç'un, 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın da hakimi olduğu ortaya çıktı.

SÖZDE KOMUTANI BIRAKMIŞ!

Hakim Koç'un, başkanlığını yaptığı mahkeme, Yurtta Sulh'un hazırladığı yönetim kadrosunda Malatya'da sıkı yönetim komutanı olarak gösterilen Avni Angun ile Huduti'nin Koruma Astsubayı Hacı Eyyip Özcan'ı serbest bırakmıştı.

08 Nis 2017 - 12:32 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.