FETÖ'nün ablalarına operasyon! 40 gözaltı

Manisa merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün kadın yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, 40 kişi gözaltına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda göerevli Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un FETÖ üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubesi ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı olarak İzmir, Antalya, Kayseri, Aydın, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, Samsun, Adana ve Isparta'da 60 değişik adrese operasyon yaptı.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında aralarında FETÖ'nün kadın yapılanmasında oldukları belirlenen 31 kadın 40 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınan, terör örgütünde ''Abla'' olarak bilinen kadınların ''İl İmameleri'' ile bölgede toplanan himmetlerin teslim edildiği ''Kasa'' ablaları olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise bazı düküman ve bilgisayarlara el kondu.

Şüphelilerin terör örgütü fetöye yüksek miktarda finans ve eleman kazandırdığı iddia ediliyor.Emniyet müdürlüğüne getirilen örgüt üyelerinin sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

28 Eki 2016 - 15:31 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.