FETÖ'nün yeni haberleşme ağları bulundu!

FETÖ'nün mülkiye imamı Bayraktaroğlu yakalandı. Bayraktaoğlu'nun telefonunda yeni haberleşme ağları bulundu.Gözaltındaki Bayrakaroğlu'na bu programlar üzerinden örgüt üyelerinden gelen mesajlara polis cevap verdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla, FETÖ soruşturması kapsamında Mehmet Akif Üniversitesi'nde görevliyken ihraç edilen firari olan mülkiye imamı Hakan Bayraktaroğlu, sahte kimlikle yakalandı. Bayraktaroğlu'nun Akdeniz ve Ege bölgesindeki kaymakamlardan sorumlu mülkiye imamı olduğu tespit edildi.

PROGRAMLARI DEŞİFRE EDİLDİ

Bayraktaroğlu'nun telefonunu inceleyen polis, Eagle, Bylock gibi programlarının dışında Falcon ve Evernote isimli gizli haberleşme programların kullandıklarını tespit etti. Şüphelinin gözaltında olduğunu bilmeyen örgüte mensup ve hala görevine devam kaymakam vali yardımcısı ve birçok örgüt üyesi bu programlar üzerinden kendisine mesajlar gönderdi. Polis ise şüphelinin yerine bu kişilerle mesajlaştı. Konuşmalar neticesinde polisler tarafından örgüte mensup hala görevde olan mülkiyeli örgüt üyeleri tespit edildi. Antalya polisi bu kapsamda çalışmalarını derinleştirerek örgütün kriptoisimlerinin peşine düştü.

FİNANS VE EĞİTİMDEN SORUMLU

Hakan Bayraktaroğlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim görürken örgütle tanıştığı, yine de örgütün aracılığıyla eşiyle evlendiği belirlendi. Örgüte ait Resanet Vakfı bünyesinde 90'lı yıllarda görev yapan şüphelinin, Alanya'da Ufuk Okulları'nda halkla ilişkiler müdürü olarak görev yaptığı, burada örgüte ait okulların finansal işleriyle, eğitim kurumlarıyla ilgili tanıtımıyla, yurt içi ve yurtdışı gezi organizasyonlarıyla ilgilendiği belirlendi.

Muammer BAŞKAN - Akşam

23 Tem 2017 - 16:13 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.