FETÖ'ye bulaşmamak için bunlara dikkat edin!

FETÖ ihraçları sonrasındaki bazı hayat hikayelerini dinlerken, FETÖ terör örgütü üyelerinin amaçlarına ulaşmak için komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini bile istismar ettiklerine şahit olmaktayız.

FETÖ ihraçları sonrasındaki bazı hayat hikayelerini dinlerken, FETÖ terör örgütü üyelerinin amaçlarına ulaşmak içinkomşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini bile istismar ettiklerine şahit olmaktayız.

Bylock'ta yaşanan çok küçük çaplı hataların büyük bir kısmı ev veya cep telefonundaki kablosuz bağlantıdan kaynaklanıyor. Bu nedenle, kablosuz bağlantınızın şifreli olup olmadığına, şifresi 123456 gibi kolay bir şey şifre ise bu tür şifrelerin değiştirilmesi gerektiğine dikkat ediniz.

Sorunlu diğer konular şu şekildedir:

- Postaneden e-devlet şifresi alarak adına kayıtlı telefon hatları olup olmadığını kontrol ediniz. Kontrol sırasında bilmediğiniz bir hat var ise bunu iptal ettiriniz veya duruma göre Savcılığa bildiriniz.

- Aynı telefon numarasının aynı anda iki cep telefonunda kullanılması bazı operatörlerde mümkün deniyor. GSM operatörüne gidip numaranızı verince eski hattınızı çıkarmak çok kolay, bir nüfus cüzdanı fotokopisi yetiyor. Hattınızın yeniden çıkarılıp çıkarılmadığını operatörden sorunuz.

- Kapattığınız banka hesap numaralarının kapanıp kapanmadığını kontrol ediniz. Findeks.com adresine abone olarak adınıza açılmış banka hesaplarını kontrol ediniz.

- İkinci el telefonunu almamaya dikkat ediniz. İkinci el telefon alacaksanız dahi alış tarihini gösteren faturayı bir yerde saklayınız.

- Çalışma ortamınızdaki bilgisayarınızı şifreleri olarak kullanın. Öğretmenler odası gibi ortak alanlarındaki bilgisayarlarda, mail ve banka hesaplarınıza girmeyiniz.

memurlar.net

28 Eyl 2016 - 07:38 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.